Najnovije vesti

NIJE OSVOJIO MEDALJU, ALI JE POSTAO APSOLUTNI ŠAMPION: Svetsko prvenstvo u atletici nije pošteno ni počelo, a već je iznedrilo PRAVOG HEROJA (VIDEO)
Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

BRAVO

NIJE OSVOJIO MEDALJU, ALI JE POSTAO APSOLUTNI ŠAMPION: Svetsko prvenstvo u atletici nije pošteno ni počelo, a već je iznedrilo PRAVOG HEROJA (VIDEO)

Ostali sportovi

Svetsko prvenstvo u atletici nije pošteno ni počelo a već je iznedrilo jednog heroja.

On nije stigao na cilj prvi i nije se okitio odličjem, a postao je šampion o kome priča cela planeta. 

Medalja je za njega izgleda samo sporedna stvar, došao je na takmičenje kako bi učestvovao, a izvojevao je pobedu mnogo važniju od one koji mnogi očekuju.

Na njegovim grudima ne blista ni jedan metal, već u njemu kuca jedno veliko srce.

foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Trka na 5.000 metara. Braima Sankar Dabo iz Gvineje Bisao je zauzeo svoju poziciju i počeo trku koja je na početku izgledala kao i jedna od mnogih. Ali to svakako nije bila. 

Visoke temperature u Dohi naterale su takmičare da malo uspore, a jedan od onih koji je uporno posustajao u borbi ka cilju bio je Džonatan Bazbi iz Arube.

Bazbi je ošamućen velikom vrućinom u Dohi polako gubio snagu, noge ga više nisu držale, te je počeo da pada.

A onda - scena koja je mnogima naterala suze na oči. Braima Sankar Dabo prekida svoj put ka cilju, pritrčava iznemoglom Bazbiju, uzima ga u naručje i nosi do cilja. 

Finale trke na 5.000 metara i borbu za medalju su obezbedili neki drugi takmičari, a Dabo i Bazbi su ovog puta podsetili na neke druge vrednosti.

kurir.rs / kurir sport 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...