SRBIJA VEČERAS JURIŠA NA EVROPSKO ZLATO U BERSIJU: U boj krenite, junaci svi!
Foto: Odbojkaški Savez Srbije

AJMO

SRBIJA VEČERAS JURIŠA NA EVROPSKO ZLATO U BERSIJU: U boj krenite, junaci svi!

Ostali sportovi -

Nije mala, nije mala!!! Najbolji srpski odbojkaši protiv Slovenije u finalu žele da pobedom pokore kontinent i objedine titule u muškoj i ženskoj konkurenciji

Bili su previše sigurni u svoju pobedu na terenu pariskog Bersija, pa sad ne mogu da shvate kako su postali žrtve srpskog odbojkaškog tajfuna u odlučujućem petom setu! Francuzi kažu da su se pred silnom Srbijom raspali kao pena, a selektor Srbije Slobodan Kovač pred večerašnje finale (17.30, RTS 1) sa Slovenijom u Parizu poručuje Evropi - mi smo tim!

foto: Shutterstock

- Pričali su da nemamo dizača, da nam primači i libero nisu nešto, svi su nas otpisali. Ali evo nas u finalu. Mi smo tim - rekao je Kovač.

foto: Odbojkaški Savez Srbije

Njegov kolega Loran Tili, utučen od debakla u petom setu, priznaje:

- Razočaran sam više nego igrači. Srbi su bili bolji u napadu. Igrali smo dobro, ali onda se dogodio peti set i nešto što ne umem da objasnim. Postali smo kao pena. Falila nam je raznovrsnost u napadu, da se pored Ngapeta pojavio još neko, Bojer recimo - priča Tili i zaključuje:

foto: Odbojkaški Savez Srbije

- Iskreno, znao sam da su Srbi jači od nas i tu im se ne može ništa prigovoriti! Marko Podraščanin kaže da se pre polufinala sa saigračima podsetio nekih ranijih pobeda na vrućim terenima:

foto: Odbojkaški Savez Srbije

- Pričali smo pred utakmicu da smo dobili Poljake na onom prepunom stadionu, i Italijane u Torinu, pa sam rekao: „Što ne bismo mogli i Francuze pred 13.000 njihovih navijača“. Odigrali smo najbolji meč na prvenstvu kada je bilo najvažnije - rekao je Marko Podraščanin.

Srpski razbijač BATA: SLOVENCI SU KAO FRANCUZI

Fenomenalnu partiju protiv Francuza pružio je korektor Srbije Aleksandar Bata Atanasijević, upisavši posle pet setova na svoj konto čak 27 poena:

- Čudesno je bilo igrati u onakvoj atmosferi, jer se ništa nije čulo od buke. Velika pobeda je iza nas, ali moramo da je zaboravimo. Slovenija je jak protivnik, kao i Francuska. Oni su naši veliki prijatelji, ali i rivali. Selektor Kovač ih dobro poznaje, jer ih je trenirao.

I fudbal i odbojka RADAKOVIĆ OD PROSINEČKOG DO KOVAČA

Selektor Kovač je odradio sjajan posao u psihičkoj pripremi tima za EP, jer ih je preuzeo u trenutku kada su se borili sa avetima neuspeha u kvalifikacijama za OI u Tokiju. Ipak, zasluge za osiguranu medalju podelio je i sa svojim saradnicima, među kojima je i profesor Radivoje Radaković, nekadašnji kondicioni trener fudbalera Crvene zvezde iz ere kada ih je sa klupe vodio Robert Prosinečki.

- Hvala mom stručnom štabu, naročito kondicionim trenerima, skautima - zaključio je Kovač.

(Kurir.rs / Dejan Petković / Foto: Odbojkaški Savez Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track