ČUDO U AMERICI: Mladi atletičar promašio stazu, pa pobedio na duplo dužoj trci!
Foto: EPA/SRDJAN SUKI

MAJKA SE ZABRINULA

ČUDO U AMERICI: Mladi atletičar promašio stazu, pa pobedio na duplo dužoj trci!

Ostali sportovi -

Dok se čekalo da devetogodišnji Kejd Lovel završi trku u Minesoti, u SAD, na 5.000 metara, ispostavilo se da je on nenamerno pobedio u drugoj, dvostruko dužoj kros-kantri trci, na deset kilometara.

Lovelova majka Heder se zabrinula jer ga nije bilo na cilju u mestu Sartelu 21. septembra, objavio je danas lokalni list "St. klaud tajms". Ne čekajući dalje, plačući je krenula automobilom duž staze da nađe sina, i tražeći pomoć svih.

Potom je jedan gledalac javio da je primetio da u kros-kantri trci na 10.000 metara učestvuje i "jedan klinac koji stvarno trči dobro".

Mališa Kejd je potom objasnio da je na polovini staze trke od 5.000 metara u kojoj je učestvovao, bio jedan zaokret koji mu nije bio jasan, te je pitao jednu ženu kuda dalje, a ona mu je pokazala da nastavi pravo. Tako je i uradio, ali je time prešao na stazu dvostruko duže trke.

Organizatori trke rekli su majci da je Kejd na cilj trke od 10.000 metara stigao prvi, na šta je ona pomislila da je pobedio u svojoj starosnoj grupi. Međutim, on je bio prvoplasirani među svima.

Kejd je 10.000 metara pretrčao za nešto više od 48 minuta - čitav minut brže od jednog 40-godišnjeg takmičara koji je bio na drugom mestu.

Iako ima samo devet godina, Kejd je već iskusan trkač: počeo je u trkačkom klubu sa svega šest godina.

(Beta, Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track