DOMINACIJA RUSKINJE TRAJE: Marija Lasickene treći put uzastopno svetska šampionka
Foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

SP U DOHI

DOMINACIJA RUSKINJE TRAJE: Marija Lasickene treći put uzastopno svetska šampionka

Ostali sportovi -

Ruska atletičarka Marija Lasickene osvojila je večeras svoju treću uzastopnu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u skoku u vis.

Ona je na Svetskom prvenstvu u Dohi u finalu skočila 2,04 metara iz prvog pokušaja, dok je drugoplasiranoj Ukrajinki Jaroslavi Mahučik to uspelo tek iz trećeg skoka u vis, ali je i pre toga na manjim visinama imala četiri neuspela pokušaja.

Amerikanka Vašti Kaningem osvojila je bronzanu meadlju preskočivši dva metara.

Lasickene se u Dohi takmičila pod neutralnom zastavom, usled suspenzije Atletskog saveza Rusije.

Kod muškaraca u bacanju diska, zlatna medalja pripala je Šveđaniju Danijelu Stolu, koji je u finalu ostvario rezultat od 67,59 metara.

Fedrik Dasres iz Jamajke osvojio je srebrnu medalju, dok je bronzano odličje pripalo Lukasu Vajshajdingeru.

U trci na 3.000 metara s preprekama kod žena, zlatnu medalju osvojila je Beatris Čepkoeč iz Kenije, dok je Halima Nakaji iz Ugande trijumfovala u trci na 800 metara.

Kenijka je u trci na 3.000 metara s preprekama postavila ovi svetski rekord od osam minuta i 57,84 sekunde. ; Srebrna medalja u trci na 3.000 metara pripala je Amerikanki Emi Kobrn, koja je zaostajala više od četiri i po sekunde.

Etiopljanin Muktar Edris novi je svetski šampion u trci na 5.000 metara, pošto je u finalu trijumfovao rezultatom od 12 minuta i 58,85 sekundi.

Takmičarski dan završen je trkom na 400 metara s preponama, a zlatnu medalu osvojio je Norvežanin Karsten Varholm koj ije trku završio za 47,42 sekunde.

Srerbro je osvojio Amerikanac Rej Bendžamin, dok se bronzanim odličjem okitio domaći takmičar Abderahman Samba.

(Beta, Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track