DRUGA STRANA MEDALJE: Ugasila se srpska klupska odbojka (FOTO)
Foto: AP

Tema dana

DRUGA STRANA MEDALJE: Ugasila se srpska klupska odbojka (FOTO)

Ostali sportovi -

Šokantno Čak šest od sedam ekipa odustalo od Evrope, a razlog je potpuno poražavajući - nemaju novca za putovanja na mečeve

U danima slavlja i veličanja odbojkaške snage Srbije, valjalo bi se podsetiti vesti s početka leta, koja je prošla poprilično nezapaženo - šest od sedam srpskih klubova odustalo je od učešća u evrokupovima zbog nedostatka sredstava!

Da li ćemo i dalje imati odbojkaške šampione? Na ovo pitanje već danas možemo da odgovorimo - nećemo. Razlog je više nego jasan - srpska klupska odbojka je pala na istorijski najniže grane. Pored toga što nam je liga izuzetno skromna, došli smo do toga da u narednoj godini nećemo gledati naše klubove na evrosceni?! Postavlja se pitanje kako ćemo praviti nove igrače bez jakih evropskih mečeva, kako će nam igrači odlaziti u inostranstvo... Nažalost, teško da će napredovati u slaboj domaćoj ligi. Zbog toga je tih nekoliko evromečeva bilo od neprocenjive važnosti za razvoj mladih igrača.

foto: EPA

Šta se to desilo sredinom juna? U danima kada se iz OSS šalju spiskovi ekipa koje će sledeće godine učestvovati u evrokupovima saopšteno je da šest ekipa odustaje od Evrope! Razlog - nemaju finansijskih sredstva za putovanja?! Pomalo neverovatno za zemlju evropskih šampiona da klubovi nemaju pare za putovanje. Tako je knjiga spala na jedno slovo - OK Vojvodinu - ponos Novog Sada i naše odbojke biće jedini predstavnik Srbije u evropskim takmičenjima naredne sezone.

foto: Printscreen

Možda niste znali...

Odbojka je drugi najpopularniji sport na svetu (prvi je fudbal)

Većina odbojkaša skoči oko 300 puta za vreme jedne utakmice

Najduža utakmica odigrana je u Americi i trajala je 75 sati i 30 minuta

Najjači servis imao je brzinu od 114 km/č (jednako maksimalnoj brzini geparda)

Prva zemlja na svetu koja je osnovala odbojkaški savez bila je Bugarska davne 1920.

Pozicija libera u odbojici uvedena je na OI 2000. godine u Sidneju

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track