Najnovije vesti

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Održana 12. Olimpijada sporta trećeg doba!
Foto: SSS

KRALJEVO I VRNJAČKA BANJA

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: Održana 12. Olimpijada sporta trećeg doba!

Ostali sportovi

U Vrnjačkoj Banji i Kraljevu održana su dva sportska događaja koja nastavljaju lepu trediciju. Pokret trećeg doba aktivirao je starije sugrađane i tokom tri dana organizovao takmičenja u sklopu 12. "Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba".

Sportski savez Srbije podržao je ovu akciju jer ne smemo zaboraviti da je fizička aktivnost bitna tokom čitavog života. Trećeg dana manifestacije preko 1.200 takmičara pozdravio je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

 

Sa druge strane u Kraljevu dan je bio posvećen onim najmlađima. Prošle godine Sportski savez Srbije organizovao je prvi Mali sajam sporta u ovom gradu na Ibru. Tu tradiciju nastavio je Sportski savez Kraljeva, a drugi Mali sajam sporta uveličali su i evropski šampioni, odbojkaši Srbije rođeni Kraljevčani Uroš Kovačević i Srećko Lisinac. Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović.

 

foto: SSS

 

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković sumirao je utiske:

 

“Akcije poput 12. "Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba" su od velikog značaja za zdravlje nacije. Bez obzira na godine fizička aktivnost je način da se ljudi druže, zabave, ali svakako i misle o svom zdravlju. Ne smemo zaboraviti kako najstarije, tako i one najmlađe. Zato je veliko zadovoljstvo kada vidimo rezultate našeg rada, da inicijativa za organizovanje Malih sajmova sporta traje i u teritorijalnim sportskim savezima. Na Sportskom savezu Srbije je da bude inicijator, da pokrenemo teritorijalne sportske saveze, a na njima je da održe tradiciju, posvete pažnju deci i zajedničkim snagama pomognu promociju sporta na lokalu. U Kraljevu smo videli mnogo razigranih mališana, a nadamo se da će po ugledu na svoje sugrađane šampione i oni sami ući u sistem sporta i sutra nas obradovati novim medaljama”, poručio je Marinković.

 

Kurir sport

FOTO: SSS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...