PRVENSTVO BALKANA U BUGARSKOJ: Jana Petrović osvojila bronzu
Foto: Privatna Arhiva

rvanje

PRVENSTVO BALKANA U BUGARSKOJ: Jana Petrović osvojila bronzu

Ostali sportovi -

Na prvenstvu Balkana koje je održano u Bugarskoj, rvači Crvene zvezde imali su devet predstavnika u sastavu reprezentacije Srbije koja je brojala 24 takmičara.

U veoma jakoj konkurenciji Jana Petrović iz Crvene zvezde osvojila je bronzanu medalju. Četvrta mesta zauzeli su Miloš Perović, Elvis Todorović i Filip Ilijev. Peti su bili Maša Perović i Šemsa Todorović, dok Milica Jovanović, Anđela Cvetkovic i Luis Ilijev nisu uspeli da prođu kvalifikacije.

Uz takmičare je kao trener ženske reprezentacije bio Zvezdin trener Božidar Gaćeša, kao i direktor tabora crveno-belih Dalibor Perović.

- Medalja u ženskoj konkurenciji potvrđuje kontinuiran i temeljan rad sa devojkama i govori nam da žensko rvanje u Srbiji ima svetlu budućnost. Crvena zvezda već dugo godina drži primat u ženskom rvanju u Srbiji, ali sve je više devojčica i u drugim klubovima. Nadamo se da će za nekoliko godina Srbija postane velesila i u ženskom rvanju kao što je to sada slučaj sa našim rvačima koji se bave grčko -rimskim stilom rvanja i koji nas sa svakog velikog takmčenja obraduju sa medaljama - kažu čelnici Crvene zvezde.

Inače, ženska ekipa Crvene zvezde osvojila je na nedavno održanom takmičenju ekipne titule šampionki države za 2019. godinu u rvanju slobodnim stilom u tri uzrasne kategorije.

kurir.rs / R.N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track