MALI SAJAM SPORTA U ZAJEČARU: Mališani se oprobali u svim sportovima, tenis igrao i maskota Rista!
Foto: Sportski Savez Srbije

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

MALI SAJAM SPORTA U ZAJEČARU: Mališani se oprobali u svim sportovima, tenis igrao i maskota Rista!

Ostali sportovi -

Mališani i sportisti iz Zaječara postali su deo tradicije Sportskog saveza Srbije. Mali sajam sporta organizovan je u hali na Kraljevici, a tokom čitavog dana svi od preškolaca, preko osnovaca do srednjoškolaca oprobali su se u različitim sportovima.

Na samom otvaranju prisustvovali su predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i Goran Marinković, a među domaćinima bio je i predstavnik Sportskog saveza Zaječara Igor Božinović.

foto: Sportski Savez Srbije

“Drago nam je što grad Zaječar i Sportski savez organizuju veliki broj sportskih događaja. Nadamo se da ćete Mali sajam sporta uvrstiti u svoj kalendar sportskih manifestacija. Sva deca koja su danas ovde, nove generacije koje tek dolaze, moramo uključiti u sistem sporta. Moramo deci obezbediti dobre uslove za treniranje, pokazati im šta su benefiti sporta. Bavljenje sportom, i fizičkom aktivnošću uopšte, znači za decu zdraviji i kvalitetniji način života, druženje, razvijanje takmičarskog duha, zdarve svesti... A ako svojim napornim radom postignu odlične rezultate biće nagrađeni zahvaljujući višegodišnjem ulaganju u sport Vlade Republike Srbije. Nadamo se da će i roditelji, vaspitači, učitelji, profesori shvatiti da zajedničkim snagama moramo uticati na decu, skloniti ih sa stranputice, a sport je svakako najbolji način za to”, poručio je Marinković.

foto: Sportski Savez Srbije

Kao i u svakoj opštini do sada, na otvaranju Malog sajma sporta dodeljene su lopte za škole. Mladi rukometaši potrudili su se da svojim sugrađanima objasne osnovna pravila i pruže priliku da svako dete uputi udarac ka golu. Na liniji za servis bila je velika gužva, a mališani su se trudili da prebace mini mrežu za odbojku. Videli smo i koliko su mališani spretni prelazeći prepreke na mini poligonu i u gimnastičarskoj sali.

foto: Sportski Savez Srbije

Za vreme Malog sajma održano je i gradsko školsko takmičenje u stonom tenisu. Maskota Rista oprobao se i u tenisu, zajedno sa dečicom iz mlađih razreda. Mladi Zaječarci su pokazali i atraktivne poteze džudoa i kik boksa, kao i majstorije šahista i opremu za streljaštvo. Deca iz Zaječara upoznata su sa sportskom ponudom u svom gradu, a od 22. do 24. novembra posetiće i 8. Međunarodni sajam sporta u Beogradu.

foto: Sportski Savez Srbije

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track