Najnovije vesti

OSVAJANJE SVETA U SARAJEVU: Srpski kik bokseri se spremaju za odlazak na Svetsko prvenstvo!
Foto: Privatna Arhiva

Vesti iz Kik boks saveza Srbije

OSVAJANJE SVETA U SARAJEVU: Srpski kik bokseri se spremaju za odlazak na Svetsko prvenstvo!

Ostali sportovi

Srpska seniorska kik boks reprezentacija je spremna za put na Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Sarajevu od 20-26.10.2019.

Pripreme za nastup na ovom prvenstvu su održane u sportskom centru “Kovilovo resort”, u odličnoj atmosferi i još boljim uslovima. Zacrtani plan petnaestodnevnih priprema je u potpunosti​ ispunjen na veliko zadovoljstvo stručnog štaba i samih takmičara. Stručni štab u novom sastavu, na čelu sa selektorom Božidarom Đermanovićem uveo je dosta inovacija u trenažni proces i čini se da je to upravo ono što je našim najboljim seniorima i bilo neophodno.

 

Zdravstveni karton je pozitivan, bez povreda i sve to daje dobar vetar u leđa našim takmičarima da u Sarajevu nastupe spremni za najviša dostignuća.

 

Konkurencija u Sarajevu će biti paklena, do sada je prijavljeno preko 800 najboljih seniora sveta. Nisu samo brojke ono što čini ovo prvenstvo verovatno najkvalitetnijim do sada, već su i imena prijavljenih takmičara za poštovanje.

 

Prijavljen je veliki broj svetski poznatih boraca koji su se već dokazali u vodećim profesionalnim organizacija kao što su Glory, Enfusion, W5, KOK i druge. Jedno od poznatih imena jei Zeus Frejzer, 218 cm visoki borac, inače sin legendarnog boksera Džoa Frejzera, koji će braniti boje USA tima u disciplini K1 rules. Australijski tim je pre deset dana doputovao u Sloveniju, gde održavaju pripreme. Rusi su se, kao i uvek do sada, zatvorili u svoje sportske hale gde vredno treniraju skoro mesec dana pre prvenstva. Brazil dolazi sa potpuno podmlađenim timom, u čijim redovima ima takmičara sa velikim profesionalnim iskustvom.

 

Atmosfera u srpskom timu je, po rečima kapitena i svetskog profesionalnog prvaka Nikole Stošića, fantastična. Momci i devojke jedva čekaju da udju u ring. Od šireg sastava reprezentacije koja je bila na pripremama, odabran je tim od 21 takmičara koji moći da napravi rezultat u Sarajevu. Sa timom putuju i Generalni sekretar Petar Petrović, selektor Božidar Đermanović kao i treneri: Dejan Pavić, Miloš Milutinov, Srdjan Matić i Aleksandar Topić. U Sarajevu će biti i predsednik Kik boks saveza Srbije Srđan Bugarčić, koji će zbog obaveza u svetskoj federaciji i Organizacionom komitetu, otputovati nešto ranije.

 

Organizacijski, ovo prvenstvo mora da odgovori visokim zahtevima koji su postavljeni zbog najavljene posete predstavnika Međunarodnog Olimpijskog Komiteta koji dolaze u superviziju kik boks sporta koji se od prošle godine pod olimpijskim okriljem.

 

Spisak reprezentacije Srbije:

 

1. Nikola Stošić, kapiten, Lou kik -81kg

 

2. Danijel Memedovski, Lou kik -60kg

 

3. Marko Cvetanović, Lou kik -63,5kg

 

4. Aleksandar Konovalov, Lou kik -67kg

 

5. Miloš Keljanović, Lou kik -75kg

 

6. Ljubo Jalovi, Lou kik -86kg

 

7. Bojan Džepina, Lou kik -91kg

 

8. Nikola Filipović, Lou kik +91kg

 

9. Slobodan Mijajlović, K1 -71kg

 

10. Nikola Todorović, K1 -75kg

 

11. Aleksandar Menković, K1 -81kg

 

12. Jovan Stevanović, Kick Light -69kg

 

13. Maja Ostojić, Lou Kik – 48 kg

 

14. Saida Bukvić, Lou Kik -52kg

 

15. Ajla Lukač, Lou kik -56kg

 

16. Valentina Keri, Lou kik -60kg

 

17. Sara Zećiri, K1 – 48 kg

 

18. Staša Veić, K1 -52kg

 

19. Milana Bjelogrlić, K1 -60kg

 

20. Teodora Manić, K1 -65kg

 

21. Aleksandra Krstić, K1 -70kg

 

 

Kurir sport 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...