NOVOBEOGRAĐANI PREGAZILI BANJICU: Tim Vlade Vujasinovića poigravao se sa rivalom u drugom kolu
Foto: VK Novi Beograd

VATERPOLO LIGA SRBIJE

NOVOBEOGRAĐANI PREGAZILI BANJICU: Tim Vlade Vujasinovića poigravao se sa rivalom u drugom kolu

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Novog Beograda su u drugom kolu Prve A lige Srbije dočekali ekipu Banjice i zabeležili još jednu ubedljivu pobedu - 16:5 (5:1, 4:1, 4:0, 3:3).

Mladi igrači Banjice nisu uspeli da pariraju iskusnijem sastavu Novog Beograda, koji je u prve tri četvrtine primio samo dva gola!

Za razliku od prvog kola, kada je Novobeograđanima bilo potrebno više od dve četvrtine da pokrenu sve svoje snage, ovog puta su krenuli sigurno i efikasno od početka.

foto: VK Novi Beograd

Krenulo je golom Manojlovića u prvom minutu, a nedugo zatim je promaešen peterac. Banjica je to kaznila i izjednačila na 1:1 preko Šofranca. U nastavku četvrtine usledila je kanonada Novog Beograda, koji postiže četiri gola. Strelci su bili Bursać, Filipović, Manojlović i Negus.

foto: VK Novi Beograd

Na početku druge deonice Banjica iz peterca smanjuje na 5:2, a zatim ponovo igrači Novog Beograda prave seriju od četiri gola, ovog puta tri je postigao Filipović, a jedan Živković.

Igru Novog Beograda je odlikovala brzina, veliki broj golova su postigli iz kontri i polukontri, a na drugoj strani čvrsta odbrana, za koju igrači Banjice nisu imali rešenje. Zanimljiv je podatak da je Banjica u čak 13 situacija imala igrača više, ali je iskoristila samo jednu priliku da postigne gol.

foto: VK Novi Beograd

Treća četvrtina je protekla u sličnom ritmu. Novi Beograd je kontrolisao sve aspekte igre, postigao još četiri gola, dva preko Asanovića i po jedan preko Filipovića i Žeželja, dok sa druge strane nisu dozvolili ni jedan gol u svojoj mreži.

U prvom delu četvrte četvrtine još dva gola su postigli Negus i Manojlović, za visokih 15:2, da bi u finišu utakmice, koncentracija popustila i tada za Banjicu tri gola postižu Radić i Božović i Krstić iz peteraca, dok za Novi Beograd još jedan gol postiže Dan Luka posle odličnog solo prodora.

foto: VK Novi Beograd

Igrom Novog Beograda komandovao je iskusni kapiten Đorđe Filipović, ujedno i najefikasniji igrač utakmice sa šest golova. Svakako treba istaći i Marka Manojlovića, Mateju Asanovića i golmana Dimitrija Rističevića.

foto: VK Novi Beograd

Vladimir Vujasinović, trener Novog Beograda, kratko je prokometarisao utakmicu:

"Mada smo još u pripremnoj fazi, odigrali smo dobru utakmicu. Spremamo se za ono što nam je u prvom delu sezone najzanimljivije, a to je Kup Srbije".

foto: VK Novi Beograd

NOVI BEOGRAD - BANJICA 16:5 (5:1, 4:1, 4:0, 3:3)

Igrač više: Novi Beograd 8 (4), Banjica 13 (1). Peterci: Novi Beograd 5 (3), Banjica 4 (3). NOVI BEOGRAD: D. Rističević, K Đ. Filipović (6), V. Vitorović, N. Bursać (1), M. Žeželj (1), D. Luka (1), N. Nikolov, Č. Negus (2), O. Živković (1), A. Bašica, M. Manojlović (3), M. Asanović (2), L. Brakočević, O. Ilić, Trener: Vladimir Vujasinović. BANJICA: M. Glušac, A. Šofranac, M. Živojinović, M. Janošević, L. Šofranac (2), P. Radić (1), N. Bućan, L. Arsin, A. Maljković, P. Mušikić, V. Krstić (1), S. Gak, N. Ilić, Z. Božović, Trener: Miloš Korolija.

(VK Novi Beograd)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track