MILICA MANDIĆ POSLE OSVOJENE BRONZE U SOFIJI: Srećna sam što sam se našla na pobedničkom postolju!
Foto: Dado Đilas

ISKRENO

MILICA MANDIĆ POSLE OSVOJENE BRONZE U SOFIJI: Srećna sam što sam se našla na pobedničkom postolju!

Ostali sportovi -

Srpska reprezentativka u tekvondou Milica Mandić, posle osvajanja bronzane medalje na Gran pri turniru u Sofiji, rekla je da je zadovoljna postignutim rezultatom.

Osvim bronzanog odličja, Mandić je osvojila i 14,4 poena za ranking na olimpijskoj listi sa koje će samo šest najboljih otiću na OI u Tokiju sledeće godine.

"Zadovoljna sam rezulatatom i srećna što sam se ponovo našla na postolju na ovakvom turniru. Imala sam četiri teška meča i drago mi je da se video napredak u nekim stvarima što sam vežbala. Hvala treneru Draganu Joviću koji me je vodio u svakoj borbi i bez cijih saveta i ne bih napravila ovaj rezultat. Imala sam nekoliko grešaka, ali imam na čemu da radim i tome se radujem", rekala je Mandić.

Na putu do pobedničkog postolja Mandić je redom bila bolja od Katarine Batili iz Obale Slonovače, Engleskinje Rebeke Mogovan i Francuskinje Solen Avulet, da bi u borbi za finale izgubila od Kineskinje Šuin Ženg.

Trener Dragan Jović istakao je važnost novih bodova koje je srpska reprezentativka osvojila u Sofiji.

"Ovo je njena sedma medalja na Grand pri turnirima. Bila je odlična ceo dan u svakoj borbi. I u polufinalu je bila dosta blizu sa Kineskinjom koja je osvojila i ovaj Gran pri, baš kao i onaj u Japanu. Ovo znači i novih 14,4 poena vise važnih do kraja kvalifikacionog dela. Fokus prebacujemo na Bari i novi G4 turnir, te na kraju na finalni GP posle kog će sve biti poznato. Mislim da ce se Milica sa ovim poenima pomeriti za jedno mesto naviše u renkingu", istakao je Jović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track