ORLOVI PRED AUSTRIJU I SLOVENIJU: Počinjemo pripreme za Evropsko prvenstvo
Foto: RSS

STIGLI U MARIBOR

ORLOVI PRED AUSTRIJU I SLOVENIJU: Počinjemo pripreme za Evropsko prvenstvo

Ostali sportovi -

Rukometna reprezentacija Srbije otputovala je u Maribor, koji će narednih nekoliko dana biti baza pred utakmicu sa Austrijom u Gracu (petak, 19.30) i grad domaćin okršaja sa reprezentacijom Slovenije (nedelja, 17 časova).

Posle nekoliko odrađenih treninga u SC "Kovilovo" i zvaničnog fotografisanja za potrebe kampanje "vreme je za rukomet" i nastupajućeg Evropskog prvenstva 2020, "orlovi" će u dva kontrolna meča izmeriti trenutnu snagu sa jednim od domaćina EP 2020 u gradu gde će i igrati preliminarnu fazu januara naredne godine.

"Moramo koristiti svaku priliku da se uigramo što bolje. Nažalost, ni ovog puta nismo kompletni, ali i to moramo ostaviti po strani. Ovo će biti šansa da već sada krenemo da pripremamo stvari za Evropsko prvenstvo. I ovo će biti jedna prilika da vidimo gde smo u ovom trenutku", rekao je u najavi utakmica Vanja Ilić (26), levo krilo našeg nacionalnog tima.

Reprezentacija Srbije nastupaće na EP 2020 u grupi sa selekcijama Crne Gore, Belorusije i Hrvatske. Naredno EP biće i prvo u istoriji na kome će učestvovati 24 reprezentacije u šest grupa. Po dve najbolje iz svake formiraće dve grupe glavne faze (TOP 12).

(RSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track