VLADA SRBIJE DARIVALA SPORTISTE: Osvajačima medalja vredne novčane nagrade
Foto: Profimedia

PRAKSA SE NASTAVLJA

VLADA SRBIJE DARIVALA SPORTISTE: Osvajačima medalja vredne novčane nagrade

Ostali sportovi -

Vlada Srbije dodelila je danas novčane nagrade sportistima za osvojene medalje na međunarodnim takmičenjima, saopšteno je posle današnje sednice Vlade.

Za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, održanom u Helsingborgu u Švedskoj u septembru ove godine, novčanu nagradu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti dobile su članice ženske paraolimpijske reprezentaciji u stonom tenisu.

Za osvojenu srebrnu medalju u ekipnom takmičenju na istom prvenstvu, svaki član muške reprezentacije dobio je po 15.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Treneri obe reprezentacije dobili su iste novčane iznose za osvojenu zlatnu i srebrnu medalju.

Borislava Perić-Ranković za osvojenu zlatnu medalju na istom takmičenju u pojedinačnoj konkurenciji dobila je novčanu nagradu od 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, a isti novčani iznos pripao je i njenom treneru Zlatku Kesleru.

Takođe, sportistkinje Nada Matić i Ana Prvulović dobile su po 15.000 evra u dinarskoj protivrednosti za osvojenu srebrnu medalju na ovom takmičenju, kao i njihovi treneri Lazar Kurteš i Srđan Tomičić.

Mitru Palikući za osvojenu srebrnu medalju na ovom evropskom takmičenju dodeljena je novčana nagrada od 15.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i njegovom treneru Zlatku Kesleru.

Miloradu Dokmancu i Radovanu Momirovu, trenerima rvača Mata Nemeša i Mihaila Kajale, za osvojene bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u rvanju u Kazahstanu, u septembru ove godine, dodeljene su novčane nagrade od 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track