Najnovije vesti

VLADA SRBIJE DARIVALA SPORTISTE: Osvajačima medalja vredne novčane nagrade
Foto: Profimedia

PRAKSA SE NASTAVLJA

VLADA SRBIJE DARIVALA SPORTISTE: Osvajačima medalja vredne novčane nagrade

Ostali sportovi

Vlada Srbije dodelila je danas novčane nagrade sportistima za osvojene medalje na međunarodnim takmičenjima, saopšteno je posle današnje sednice Vlade.

Za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, održanom u Helsingborgu u Švedskoj u septembru ove godine, novčanu nagradu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti dobile su članice ženske paraolimpijske reprezentaciji u stonom tenisu.

Za osvojenu srebrnu medalju u ekipnom takmičenju na istom prvenstvu, svaki član muške reprezentacije dobio je po 15.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Treneri obe reprezentacije dobili su iste novčane iznose za osvojenu zlatnu i srebrnu medalju.

Borislava Perić-Ranković za osvojenu zlatnu medalju na istom takmičenju u pojedinačnoj konkurenciji dobila je novčanu nagradu od 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, a isti novčani iznos pripao je i njenom treneru Zlatku Kesleru.

Takođe, sportistkinje Nada Matić i Ana Prvulović dobile su po 15.000 evra u dinarskoj protivrednosti za osvojenu srebrnu medalju na ovom takmičenju, kao i njihovi treneri Lazar Kurteš i Srđan Tomičić.

Mitru Palikući za osvojenu srebrnu medalju na ovom evropskom takmičenju dodeljena je novčana nagrada od 15.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i njegovom treneru Zlatku Kesleru.

Miloradu Dokmancu i Radovanu Momirovu, trenerima rvača Mata Nemeša i Mihaila Kajale, za osvojene bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u rvanju u Kazahstanu, u septembru ove godine, dodeljene su novčane nagrade od 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

(Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...