BOŽIDAR MALJKOVIĆ: Učešće na Olimpijskim igrama je vrhunac sporta!
Foto: Printscreen

IZJAVA

BOŽIDAR MALJKOVIĆ: Učešće na Olimpijskim igrama je vrhunac sporta!

Ostali sportovi -

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković potpisao je danas pozivno pismo i zvanično potvrdio učešće na Igrama u Tokiju.

"Učešće na Olimpijskom igrama predstavlja vrhunac sporta i svojevrsno priznanje u karijeri svakog sportiste. Možemo da budemo ponosni što tim Srbije svake olimpijske godine obraduje odličjima i sjajnim rezultatima. Očekivanja su, kao i svakog prethodnog puta velika, a ona se ne ogledaju samo u broju medalja već i u tome kako se naši sportisti odnose prema grbu i dresu koji nose i na to kako predstavljaju svoju zemlju i kako se za nju bore. Mi smo tu da ih podržimo da ostvare najbolje rezultate", rekao je Maljković.

Predsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah godinu dana pre Igara poslao je poziv za učešće svim nacionalnim komitetima koji potpisivanjem zvanično prihvataju poziv.

Maljković je uputio poruku srpskim sportistima.

"Važno je da, kada krenete put Japana, krenete sa osećanjem da ste jedan tim. Bodrite jedni druge, budite jedni drugima najveća podrška. Tako se stvara snaga koja prelazi na pojedinca onda kad je to najpotrebnije, a ta snaga će nam doneti medalju više. Vi ćete biti ambasadori Srbije na svetskoj sceni, ali ćete po povratku kući biti ambasadori olimpijskog pokreta u Srbiji. Vaše olimpijske priče, biće izvor inspiracije i energije za neke buduće olimpijce", kazao je Maljković.

Srbija trenutno ima 40 kvalifikovanih sportista.

Olimpijske igre će biti održane od 24. jula do 9. avgusta sledeće godine u Tokiju.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track