NASTAVILI DA REĐAJU POBEDE: Vaterpolo klub Novi Beograd ubedljiv protiv Bečeja!
Foto: Privatna Arhiva

prva liga srbije

NASTAVILI DA REĐAJU POBEDE: Vaterpolo klub Novi Beograd ubedljiv protiv Bečeja!

Ostali sportovi -

Igrači Novog Beograda ne posustaju, ostvarili su i četvrtu pobedu u prvenstvu, savladavši nekadašnjeg evropskog prvaka ekipu Bečeja u Bečeju. Prvi deo utakmice gosti su odigrali prilično nervozno, mnogi njihovi šutevi pogađali su stative i prečke, ali je u drugom delu sve došlo na svoje i na kraju su ostvarili ubedljivu pobedu. Zanimljivo je da i pored novih pravila, nije dosuđen ni jedan peterac, a ukupno je bilo svega 11 isključenja.

U I i II četvrtini igralo se gol za gol. Bečej je imao već posle minut igre priliku da povede pošto je isključen igrač Novog Beograda Asanović, ali je nisu iskoristili. Gosti su poveli posle tri i po minuta igre preko centra Nikolova. Tri minuta pre kraja četvrtine Korovljev je izjednačio. U poslednjem minutu I četvrtine viđena su dva gola. Gol za Beograđane postigao je Filipović, a novo izjednačenje Bečeju doneo je Sašin.

Posle dva i po minuta igre u drugom delu, Bašica postiže svoj prvi od četiri gola za novu prednost Novog Beograda, ali Mesaroš izjednačuje na 2:14 pre kraja četvrtine. Da prvo poluvreme dobiju novobeograđani, pobrinuo se Bašica, svojim drugim golom za prednost gostiju od 4:3.

U drugom delu utakmice, viđena je dominacija Novog Beograda, koji je III i IV četvrtinu dobio sa ukupnim rezultatom 10:1. Sve ono što im nije uspevalo u napadu u prvom delu, došlo je na svoje u drugom, dok je odbrana bila skoro nesavladiva. III četvrtinu Novi Beograd je dobio 4:0, golovima Bašice, Manojlovića i dva puta Bursaća.

U IV četvrtini, Novi Beograd je bio još ubedljiviji dobivši ovaj deo sa 6:1. Prvi gol u ovom delu postigao je ipak Bečej, preko Sašina za 4:8 u tom trenutku. Do kraja su novobeograđani postigli još 6 golova i naneli ubedljiv poraz domaćinu. Strelci su bili redom: Nikolov, Bašica, Tomić, Manojlović, Vitorović, Manojlović.

Najbojli strelac utakmice bio je mladi Andrej Bašica iz Novog Beograda sa 4 gola.

Novobeograđane već u sredu očekuje četvrtfinalni duel Kupa Srbije, protiv Partizana na Banjici i pokušaj da se u svom prvom učešću u kupu domognu završnog turnira.

PRVA A VATERPOLO LIGA SRBIJE

4. KOLO BEČEJ- NOVI

BEOGRAD -

SC „Đ. P. Badža“

Gledalaca : 200

Delegat: D. Milojsnić Sudije:

I. Virijević i D. Balažević.. Igrač više: Bečej 7 (1), Novi Beograd 4 (1). Peterci: Bečej 0, Novi Beograd 0.

BEČEJ: A. Murašvom, V. Korovljev (1), A. Čavić, J. Andričin, L. Katić, V. Mesaroš (1), A. Pantić, Z. Perić, U. Kovačev, S. Sašin, N. Jović, N. Velimirov, Ž. Bušić, N. Krstonošić Trener: Goran Krstonošić.

NOVI BEOGRAD: D. Rističević, K Đ. Filipović (1), V. Vitorović (1), N. Bursać (2), M. Žeželj, P. Tomić (1), N. Nikolov (2), Č. Negus, D. Luka, A. Bašica (4), M. Manojlović (3), M. Asanović, L. Brakočevi, Trener: Vladimir Vujasinović, Pomoćni trener. Aleksandar

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track