TROFEJ BEOGRADA: Dinamo iz Pančeva u finalu savladao šampiona Srbije, ekipu Borca iz Starčeva
Foto: RK Borac

Turnir u Jajincima

TROFEJ BEOGRADA: Dinamo iz Pančeva u finalu savladao šampiona Srbije, ekipu Borca iz Starčeva

Ostali sportovi -

Ragbi klub Rad bio je u subotu na sportskim terenima FK Heroj u Jajincima domaćin finalnog turnira prvenstva Srbije u konkurenciji kadeta koji je ujedno bio i turnir na kome su se ekipe borile za "Trofej Beograda".

1 / 4 Foto: RK Borac

Učešće je uzelo 6 ekipa koje su bile podeljene u dve grupe tako da je svaka ekipa odigrala po tri utakmice, dve u grupi i jednu za plasman.

U grupi A su bile ekipe GRK Vršac, RK Crvena zvezda i RK Borac Starčevo, dok su grupu B nastupali RK Rad, RK Loznica i RK Dinamo 1954.

Postignuti su sledeći rezultati: Grupa A: RK Borac - GRK Vršac 14-0, GRK Vršac - RK Crvena zvezda 12-0, RK Borac - RK Crvena zvezda 19-0. Grupa B: RK Rad - RK Loznica 29-0, RK Dinamo 1954 - RK Loznica 31-0, RK Rad - RK Dinamo 1954 0-7

U borbi za 5. mesto RK Crvena zvezda pobedila je RK Loznica rezultatom 17-0, ekipa GRK Vršac je savladala domaćina RK Rad sa 14-5 i tom pobedom osvojila treće mesto na turniru, dok je u finalu sastav Pančevačkog RK Dinamo 1954 pobedio komšije iz Starčevačkog RK Borac sa 19-5 i tako osvojio "Trofej Beograda" za 2019 godine.

U ukupnom plasmanu posle tri održana turnira prvo mesto i titulu šampiona Srbije osvojila je ekipa RK Borac iz Starčeva sa osvojenih 28 poena, vicešampionskom titulom okitila se ekipa RK Rad sa 20 poena, treća je ekipa GRK Vršac sa 16 poena, koliko je osvojo i četvtoplasirani RK Dinamo 1954. RK Crvena zvezda je peta sa 6 poena, dok je RK Loznica šesta sa osvojena 2 boda.

Dr Srđan Nikolić je ispred ragbi saveza Srbije uručio pehar kapitenu RK Borac Vasiliju Gordiću koji je posle turnira u jednom dahu izjavio: "Ovo je veliki uspeh mog tima obzirom da smo prva generacija Borca koja se takmiči u ovom uzrastu. Momci i devojke su kroz ova tri turnira pokazali dominaciju i zaslužuju sve pohvale."

RK Dinamo 1954 Strahinja Adžić kaže: "Srećni smo jer smo osvojili "Trofej Beograda", ali ostaje veliki žal što nas je virus pokosio pa nismo učestvovali na prvom turniru u Starčevu jer su rezultati sa ova dva turnira pokazali da smo bili jedini pravi konkurenti komšijama iz Starčeva."

Treneri RK Borac Igor Tomašić i Radivoj Ćosić jednoglasni su u komentaru: "Kontinuitet u osvajanju titula je nastavljen, u prethodne dve sezone naša ekipa bila je prvak u konkurenciji petlića i konkurenciji pionira, tako da je ovo treća titula državnog šampiona koja stiže u naše malo mesto. Večeras će u Starčevu biti priređena mala fešta posvećena ovoj deci koja su svojom radom, zalaganjem i upornošću sve ovo i zaslužila."

Trener najmlađe južno-banatske ekipe GRK Vršac Đurica Beneč je izjavio: "Sav rad i trud se polako isplaćuje, od ove dece očekujem da se sledeće godine ravnoprano učestvuju u borbi za titulu."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track