ŠOK! HOLANDSKA ATLETIČARKA OSUĐENA NA 8 GODINA ZATVORA: U gepeku njenog automobila pronađena droga u vrednosti od 2 MILIONA funti
Foto: Printscreen YT

presuda

ŠOK! HOLANDSKA ATLETIČARKA OSUĐENA NA 8 GODINA ZATVORA: U gepeku njenog automobila pronađena droga u vrednosti od 2 MILIONA funti

Ostali sportovi -

Holandska atletičarka Madija Gafor osuđena je na osam i po godina zatvora pošto je proglašena krivom za švercovanje i trgovinu drogom.

Sud u gradu Kleve proglasio je holandsku sprinterku krivom zbog prikrivanja šverca oko 50 kilograma ekstazija i oko dva kilograma metamfetamina iz Holandije u Nemačku juna ove godine.

Ova 27-godišnja atletičarka bila je učesnica finalne trke na 400 metara na Evropskom prvenstvu prošle godine. Gafur je takodje trebalo da učestvuje u štafeti 4x400 metara ove godine na Svetskom prvenstvu.

Kako prenosi nemačka agencija Dpa, odbrana je navela da je Gaforova mislila da prenosi lekove za poboljšanje rezultata, a ne da je u pitanju droga, koji su navodno pored nje bili namenjeni i drugim atletičarima.

Gaforova je nagovestila da će se žaliti na presudu, pošto je pred sudom rekla da nije kriva za to za šta se tereti. Pred sudom je rekla da je mislila da prenosi doping sredstva, a ne da su to ekstazi i kristal met, a takođe je odbila da kaže ko joj je dao drogu.

Atletski savez Holandije saopštio je da će ovaj slučaj biti prosledjen nacionalnoj antidoping agenciji.

Zapanjeni smo presudom. Zbog presude nemačkog suda, Atletska federacija osuđuje postupke Gaforove. Osuđujemo bilo kakvu upotrebu ili trgovinu doping sredstava ili droge i potpuno smo posvećeni poštovanju holandskog prava - stoji u saopštenju vladajućeg tela holandske atletike.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track