EVROPA U VRNJAČKOJ BANJI: Sve spremno za veliki međunarodni snuker turnir!
Foto: Snuker savez Srbije

SPEKTAKL OD 21. DO 23. NOVEMBRA

EVROPA U VRNJAČKOJ BANJI: Sve spremno za veliki međunarodni snuker turnir!

Ostali sportovi -

Snuker je u Srbiji sport koji počinje sve ozbiljnije da se prati, pa je zbog toga Snuker savez Srbije odlučio da u cilju popularizacije tog sporta, u Vrnjačkoj Banji od 21. do 23. novembra organizuje "Serbian international snooker masters".

Savez je osnovan 2016, a snuker se organizovano u Srbiji igra od 2012. i u početku je igran pod okriljem Snuker asocijacije Srbije koja je bila deo Bilijar saveza.

Danas u Srbiji ima 10 klubova, računajući sve kateorije oko 80 igrača.

Predsednik Snuker Saveza Srbije Vladimir Kolaković naglasio je da je spisak učesnika veoma kvalitetan, bez obzira da li je reč o domaćim ili stranim takmičarima.

“Snuker savez Srbije organizuje jedan veoma kvalitetan turnir. Na turniru će učestvoati 33 igrača od kojih je 10 profesionalaca, sadašnjih i bivših. Drugu trećinu čine najbolji igrači iz Srbije i regiona, a u trećoj su najbolji amateri i najperspektiviniji igrači po načoj oceni iz cele Evrope. Turnir će se igrati tri dana i organizovan je u osam grupa po četiri igrača, a u jednoj će biti dodat još jedan naš junior. Drugi dan se igra završetak grupne faze i eliminacije, dok je za treć dan planirano polufinale i finale. Od poznatih imena koja će doći tu su Džejmi Klark, Aleks Borg, Henri Čendler, Toni Drago, Rodžer Lejton koji je ujedno trener srpskog nacionalnog tima", rekao je Kolaković.

Od naših igrača učetvovaće Marko Stoiljković četvorostruki državni prvak, Saša Stojanović koji je trostruki državni prvak, Jovan Todorović koji ima 15 godina i trenutno je juniorski prvak, a ove godine će verovatno biti i seniorski. Imaćemo dva bivša šampiona, igrača koji je četvrti na rangl listi i dva perspektivna juniora.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track