ODLAZE U JAPAN BEZ NAJBOLJE: Andrea Lekić propušta SP zbog povrede (FOTO)
Foto: Dado Đilas

KAKAV PEH ZA RUKOMETAŠICE SRBIJE:

ODLAZE U JAPAN BEZ NAJBOLJE: Andrea Lekić propušta SP zbog povrede (FOTO)

Ostali sportovi -

Srpska rukometašica Andrea Lekić propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo u Japanu zbog teške povrede bubne opne, saopštio je danas Rukometni savez.

Kako se navodi, 32-godišnja Lekić je igrajući za ĆSM iz Bukurešta u Ligi šampiona u Rostovu zadobila tešku povredu bubne opne i moraće na operaciju zbog koje će pauzirati naredne tri nedelje.

"Prema rezultatima pregleda koje smo napravili, ustanovili smo da se radi o ozbiljnoj povredi bubne opne. Retka povreda kada je u pitanju sport. Ima rascep, oštećenje bubne opne i potrebna je hitna operacija koja podrazumeva reparaciju. To je povreda koja se može sanirati i Andrea će biti dobro", rekao je lekar reprezentacije Milenko Savić.

foto: balkan-handball.com

On je naveo da je mirovanje obavezno, a prema savetima hirurga najmanje tri nedelje.

"Potrebno je da sve zaraste, da dođe do srašćivanja postojeće bubne opne i dela koji se stavlja kao nadoknada oštećenog dela. Ona može normalno da funkcioniše već posle nedelju dana, ali to isključuje kontakt sport gde ne možemo da kontrolišemo sve pokrete i eventualne povrede. Nažalost, po svemu sudeći, biće van stroja u naredne tri nedelje, ali dobra stvar je da će posle tog perioda moći da nastavi sportsku karijeru", rekao je Savić.

Svetsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 30. novembra do 15. decembra u japanskom Kumamotou.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track