Najnovije vesti

POČINJE SAJAM SPORTA U BEOGRADU: Svi sportisti na jednom mestu! SPEKTAKL
Foto: SSS

SJAJNO!

POČINJE SAJAM SPORTA U BEOGRADU: Svi sportisti na jednom mestu! SPEKTAKL

Ostali sportovi

Šampioni - Cilj je da građane motivišemo da se bave sportom, poručuju ministar Vanja Udovičić i predsednik SSS Davor Štefanek

Međunarodni sajam sporta, osmi po redu, biće otvoren danas i trajaće do nedelje uveče. Ulaz je besplatan, a pred posetiocima naći će se brojni srpski sportisti - istinski šampioni i osvajači medalja s raznih takmičenja.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić svečano će otvoriti velelepnu manifestaciju pod kupolama Beogradskog sajma, a zajedno s njim tokom sva tri dana biće i Davor Štefanek, olimpijski šampion u rvanju i predsednik Sportskog saveza Srbije, najmasovnije sportske organizacije na Balkanu, koja uz podršku ministarstva organizuje sve ovo.

Udovičić je naglasio da je ponosan što će biti promovisani novi sportovi na Sajmu, od ukupno 60, koliko će ih biti predstavljeno na Sajmu. - Tradicionalno možemo da kažemo da se divimo rezultatima sportista, da želimo da se isprobamo u novim sportovima i najavimo šta nas čeka u novoj godini, ali ono što je najznačajnije jeste da građane motivišemo da se bave sportom - rekao je ministar Vanja Udovičić.

foto: SSS

Sport je mnoge naučio pravim vrednostima, a poruka svih je da će tako ostati i ubuduće. - Iskreno se nadam da će neko krenuti stopama Davora Štefaneka ili drugih naših istaknutih sportista - naveo je ministar, podsećajući da su se do sada obarali rekordi po posećenosti na Sajmu sporta.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, još uvek aktivni rvač, kaže da sport spaja ljude. - Kao i svake godine, Sportski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta organizuju Sajam sporta. Biće oko 60 sportova, mnoštvo organizacija i saveza. Svake godine se trudimo da organizujemo nešto novo, a ove će biti simulacije za skijanje i karting-staza ispred hale - zaključio je Štefanek.

Sajam sporta ove godine će trajati pod sloganom „Sajam sporta spaja sve(t)“.

Kurir / G. A.

Foto: SSS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...