TRENERU, NIKADA VAS NEĆEMO ZABORAVITI: Dve godine od smrti Zorane Kojić (FOTO)
Foto: Printskrin/Facebook

karate

TRENERU, NIKADA VAS NEĆEMO ZABORAVITI: Dve godine od smrti Zorane Kojić (FOTO)

Ostali sportovi -

Danas se navršava tačno dve godine od tragične pogobije Zorane Kojić, nekadašnje reprezentativke Jugoslavije u karateu.

Njeni članovi, karatisti kluba “Nemanja“ su i ove godine napisali posvetu svom treneru, koju vam prenosimo u celosti.

Dragi treneru,

Prošlo je dve godine od kako niste sa nama, mi uvek naglašavamo samo fizički, jer duhovno ste itekako prisutni kod nas.

Bili ste nam roditelj, trener, prijatelj i sve što je moglo na ovom svetu. Bili ste naš vetar u leđa kada je bilo potrebno, ali i naš strogi kritičar kada je za to bilo potrebe. Izvlačili ste iz nas naš maksimum, kada smo padali terali ste nas da ne mislimo na loše i da se izdignemo iz date situacije… Bili ste naš heroj… Bili i ostali.

foto: Pritnscreen/Facebook

Vašim odlaskom, promenili ste mnoge ljude, njihove navike, pogled na život… Opet ste im ukazali na greške, na to kakvi ljudi iz okoline mogu biti… Naterali ste nas, da Vašim odlaskom sazrelimo i izrastemo u ljude… Ljude, koji su okupili neke nove klince, pa nastavljaju tamo gde smo svi zajedno stali Vašim odlaskom…

Samo hrabri su nastavili, samo iskreni su ostali, samo pravi nisu okrenuli leđa i odabrani su došli, treneru. Nedostaje mnogo da slušamo Vaša izlaganja, stvaramo sliku Vašeg Nemanje, doživljavamo Vaše nastupe u borilištu, a najviše fali onaj Vaš glasan osmeh koji se često kroz salu čuo. Jednostavno, nedostajete, falite, na svakom treningu, takmičenju, u svakom segmentu karatea i naših života.

foto: Pritnscreen/Facebook

Nemanjići su nastavili borbu, bez Vas fizički, ali sa Vama u srcu. Ona atmosfera za koju ste se borili, postoji, onaj porodični duh u našem klubu. Mi znamo da ste tu, uz nas. I ne dozvoljavamo drugom osećaju da preovlada.

Nadamo se da ste ponosni na nas, jer mi na Vas jesmo, ponosni smo što ste bili naš trener, što ponosno pričamo o Vama, što ste neponovljivi.

Budite nam srećni, tamo gore, sa Vašim Nemanjom, budite i dalje naša zvezda vodilja, naš čuvar!

Vaša čuvena:“Nešto biramo, a nešto nam dođe samo…“ Biramo da čuvamo uspomenu na Vas i Nemanju. Biramo prave vrednosti!

Vole Vas Vaši Nemanjići.

foto: Pritnscreen/Facebook

Zorana Kojić je rođena 31. maja 1956. godine. U svojoj karijeri je ostavila veliki trag kao članica reprezentacije nekadašnje Jugoslavije i Karate kluba Crvena zvezda čiji je bila član. U svojoj trenerskoj karijeri je iznedrila veliki broj šampiona koji su u Srbiju doneli pregršt medalja sa najvećih evropskih i svetskih takmičenja. Članovi Karate kluba Nemanja, koji je osnovala u čast svog sina, postižu izuzetne rezultate i spadaju u red najboljih sportskih klubova u Fudokan federaciji.

Zorana Kojić je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Cvetke na magistralnom putu Čačak – Kraljevo.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track