Najnovije vesti

DO SADA SE 44 SPORTISTA KVALIFIKOVALO ZA TOKIO: Održana sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije
Foto: OKS

USVOJENI KRITERIJUMI ZA FINANSIRANJE

DO SADA SE 44 SPORTISTA KVALIFIKOVALO ZA TOKIO: Održana sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije

Ostali sportovi

Na XVII sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije, održanoj u olimpijskoj kući, članovi Izvršnog odbora informisani su o listi za sada kvalifikovanih sportista i timova za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

U ovom trenutku naša zemlja ima ukupno 44 kvalifikovanih sportista iz 9 sportova - 7 individualnih i 2 ekipna.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su kriterijume za finansiranje sportista i ekipa u narednoj godini u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Tokio 2020.

Usvojeni su izveštaji Šefa Misije za Evropske igre mladih održanih od 21. do 30. juna ove godine u Minsku, Belorusija; kao i za Letnji olimpijski festival mladih održan od 21. do 27. jula mesecu u Bakuu, Azerbejdžan.

Izvršni odbor OKS je usvojio konačnu brojčanu prijavu takmičara za predstojeće Zimske olimpijske igre mladih koje će se održati od 9. do 22. januara 2020. godine u Lozani, Švajcarska. Našu zemlju će na ovom takmičenju predstavljati šest sportista u ukupno četiri sportske grane (alpsko skijanje, brzo klizanje, biatlon i hokej na ledu 3 na 3).

Članovi Izvršnog odbora usaglasili su termin održavanja Dana Olimpijskog komiteta Srbije na kojem će biti proglašeni najuspešniji sportisti, ekipe i treneri Srbije za 2019. godinu. Dan OKS, koji se organizuje po 26. put, održaće se u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, 28. decembra 2019. godine sa početkom u 20 sati.

(OKS)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...