TRIJUMF ŠAMPIONA NA KRAJ: Hamilton pobedio u Abu Daniju na zatvaranju sezone
Foto: AP

FORMULA 1

TRIJUMF ŠAMPIONA NA KRAJ: Hamilton pobedio u Abu Daniju na zatvaranju sezone

Ostali sportovi -

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u poslednjoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, za Veliku nagradu Abu Dabija.

Šestostruki svetski šampion ostvario je 84. pobedu u karijeri, a 11. u sezoni. On je postavio grend slem u Abu Dabiju, tako što je pobedio, imao pol poziciju i najbrži krug trke. Vodio je od početka do kraja trke na Jas Marini i zasluženo pobedio.

Drugo mesto zauzeo je Maks Verstapen iz Red Bula, a treći je bio Šarl Lekler iz Ferarija. Vozač Mercedesa Valteri Botas zauzeo je četvrto mesto, iako je krenuo sa poslednje, 20. pozicije, a peti je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Vozač Red Bula Aleksandar Albon zauzeo je šesto mesto, sedmi je bio Serhio Peres iz Rejsing Pointa, a osmi je bio Lando Noris iz Meklarena. Deveto mesto zauzeo je Danil Kvjat iz ekipe Toro Roso, dok je 10. bio Karlos Sainc iz Meklarena.

Poredak bi mogao da se promeni, pošto je Lekler pod istragom zbog kršenja pravila vezano za gorivo. Redari će kasnije danas doneti odluku.

Vozač Vilijamsa Robert Kubica danas je vozio poslednju trku u Formuli 1, nakon što je saopštio da napušta takmičenje. Naredne godine u šampionatu neće biti ni Nika Hulkenberga, koji je najavio jednogodišnju pauzu, a za sada nije poznato da li će se vraćati takmičenjima.

Hulkenberg je danas trku završio na 12. mestu, a Kubica na 19.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track