Najnovije vesti

PUTIN ZAGRMEO: Izbacivanje ruskih sportista je politička odluka! PREDSEDNIK RUSIJE objasnio i kako će rešiti problem!
Foto: Profimedia

Predsednik Rusije o zabrani ruskim sportistima

PUTIN ZAGRMEO: Izbacivanje ruskih sportista je politička odluka! PREDSEDNIK RUSIJE objasnio i kako će rešiti problem!

Ostali sportovi

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusija ima pravo da uloži žalbu na odluku Svetske antidoping agencije (VADA) da takmičarima iz ove zemlje zabrani učešće na najvećim sportskim takmičenjima.

VADA je u ponedeljak donela odluku da ruski sportisti u naredne četiri godine ne mogu da se takmiče na Letnjim i Zimskim olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu u fudbalu pod svojom zastavom zbog sakrivanja doping testova.

Putin je iz Pariza, nakon razgovora sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, progovorio o doping skandalu. Prvi čovek Rusije je rekao da zaključci VADA ne sadrže pritužbe upućene ruskom nacionalnom olimpijskom komitetu.

"A ako protiv njega nema pritužbi, zemlja bi morala da se takmiči pod nacionalnom zastavom. To piše u olimpijskoj povelji. To znači da je, u tom aspektu, odluka VADA prekršila olimpijsku povelju. Imamo sve osnove za žalbu", rekao je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da krivce treba kazniti na drugi način.

"Svaka kazna treba da bude individualna i treba da bude povezana sa onim što je učinila jedna ili druga osoba. Kazna ne može da bude kolektivna i da se primenjuje na ljude koji nemaju nikakve veze sa određenim kršenjima. Ako neko donese takvu odluku o kolektivnom kažnjavanju, mislim da postoje svi razlozi za pretpostavku da osnova takvih odluka nije briga o čistoći međunarodnog sporta, već politička razmatranja koja nemaju nikakve veze sa interesom sporta ili olimpijskim pokretom".

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...