Najnovije vesti

JOŠ DVE POBEDE PA PRAVAC NA OLIMPIJSKE IGRE: Otkrivamo šta treba rukometašicama za istorijski uspeh
Foto: EPA/FILIP SINGER

OVO SE ČEKA 32 GODINE

JOŠ DVE POBEDE PA PRAVAC NA OLIMPIJSKE IGRE: Otkrivamo šta treba rukometašicama za istorijski uspeh

Ostali sportovi

Devojke, smeši vam se Tokio Najbolje svetske rukometašice od 19. do 22. marta igraće olimpijske kvalifikacije u grupi sa još tri selekcije u kojoj će prve dve izboriti plasman na čuvene Igre

Tiho su otišle na Svetsko prvenstvo u Japanu i najavile napad na mesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. A svi znamo da tiha voda breg roni.

Najbolje srpske rukometašice ostvarile su zacrtani cilj i već su lagano počele s mentalnim pripremama za dane odluke (19-22. mart) kako bi se prvi put u istoriji pod imenom Srbija plasirale na Olimpijske igre. Prethodni put smo za rukometašice na najvećoj sportskoj smotri navijali u Seulu, sada već davne 1988. godine, kada su reprezentativke Jugoslavije završile na četvrtom mestu.

foto: Profimedia

Sistem kvalifikacija je takav da će se igrati tri turnira (domaćini će biti određeni kada budu poznati svi učesnici), a u zavisnosti od rezultata jutrošnje borbe za peto mesto na SP znaće se hoće li izabranice Ljubomira Obradovića biti na drugom ili trećem turniru. Jedno je sigurno, po prva dva tima od ukupno četiri selekcije sa svakog turnira izboriće plasman na Olimpijske igre, što znači da će se Srbija s dve pobede sigurno naći u Tokiju.

foto: Pritnscreen

Kakvi god rezultati bili, posle današnjeg dana biće jasno ko će biti s kim u kvalifikacijama. Ono što se zna i pre odigravanja utakmica za peto odnosno sedmo mesto na Svetskom prvenstvu jeste da će po dve reprezentacije izboriti učešće na Olimpijskim igrama, a to bi moglo da se ispostavi i kao lakši posao od samog dolaska u kvalifikacije. Znamo i da će pobednik meča Srbija - Crna Gora igrati s Rumunijom, Severnom Korejom i četvrtom selekcijom sa SP, a poraženi će biti na turniru s Kinom, ekipom koja osvoji bronzu na SP i još jednom selekcijom iz Evrope, a to bi mogle biti Švedska ili Mađarska.  

Kurir / Gojko Filipović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...