Najnovije vesti

NJEGOVE REČI DOPIRU DO SVIH! I MNOGIMA NIJE DOBRO ZBOG TOGA: Vanja Grbić danas slavi 49. rođendan! On je rođeni pobednik
Foto: Instagram

na današnji dan

NJEGOVE REČI DOPIRU DO SVIH! I MNOGIMA NIJE DOBRO ZBOG TOGA: Vanja Grbić danas slavi 49. rođendan! On je rođeni pobednik

Ostali sportovi

Stariji od braće Grbić, Vladimir, poznat kao Vanja Grbić, rođen je 14. decembra 1970. godine u Zrenjaninu. 

Za njega možemo slobodno reći da je jedan od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena. Grbić je dugo godina igrao u dresu jugoslovenske reprezentacije na poziciji primača servisa.

Sa reprezentacijom je učestvovao na nekoliko svetskih i evropskih prvenstava, kao i olimpijskih igara. Najveći uspeh postigao je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, na kojima je nosio zastavu Jugoslavije na ceremoniji otvaranja i kada se pokazao kao jedan od najboljih igrača selekcije Jugoslavije koja je osvojila zlatnu medalju.

Godinu dana kasnije bio je član reprezentacije koja je na evropskom prvenstvu osvojila titulu šampiona Starog kontinenta. Osvajao je još nekoliko medalja na evropskom prvenstvima, kao i olimpijsku bronzu u Atlanti, 1996. godine i srebro na svetskom prvenstvu u Japanu 1998. godine.

Bio je član Vojvodine, zagrebačke Mladosti , a sa uspjehom je igrao u Italiji, Grčkoj, Brazilu, Rusiji, Japanu i Turskoj.

Jugoslovenski olimpijski komitet ga je proglasio za najboljeg muškog sportistu 1996. i 2000. godine, a 1999. i 2000. godine mu je dodeljena zlatna značka Sporta, nagrada za najboljeg sportistu u Jugoslaviji. Oženjen je, sa suprugom Sarom ima tri ćerke Inu, Unu i Milu i sina Lazara.

Vladimir je trenutno sportski i društveno aktivan, kako u odbojci tako i na brojnim drugim poljima. Svojom iskrenošću, izrazitim osećajem za pravdu i pravičnost i nesputanim temperamentom i danas privlači pažnju javnosti podjednako kao i kada je noseći iste atribute plenio publiku na sportskim borilištima širom sveta.

A potez za koji se može reći da je obeležio njegovu karijeru, a i koji mnogi od nas neće zaboraviti je definitivno ovaj u meču sa Rusijom u finalu Olimpijskih igara u Sidneju:

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...