SRBIJA BRILJIRALA U KROSFITU: Ćulafić, Stanković i Stevanović osvojili bronzanu medalju
Foto: Privatna arhiva

Takmičenje u Bahreinu

SRBIJA BRILJIRALA U KROSFITU: Ćulafić, Stanković i Stevanović osvojili bronzanu medalju

Ostali sportovi -

Tročlani tim Srbije u "Krosfitu" osvojio je bronzanu medalju na takmičenju u Bahreinu.

Sonja Ćulafić, Predrag Stanković i Srđan Stevanović su pokazali izuzetne rezultate u timskom takmičenju.

"Krosfit" je visoko intenzivna disciplina, kombinacija funkcionalnih pokreta, preuzetih iz gimnastike, treninga sa opterećenjem i kardio vežbama. Rekreativno bavljenje ovim sportom daje značajne rezultate u poboljšanju kondicije, zdravlja, izgleda i bitno poboljšava raspoloženje.

To su jaki razlozi za što veću popularnost ovog sporta u svetu i kod nas. Veliko interesovanje i podsticanje zdravog takmičarskog duha, su razlog osnivanja takmičenja širom sveta. Sve je više zaljubljenika koji odlučuju da se ozbiljno posvete treninzima i prilagode svoj stil života.

Treba napomenuti da nije reč o Olimpijskoj disciplini (bar za sada) kao sport koji je nastao skoro. Sonja, Peđa, i Srđan su počeli da se bave ‘Krosfitom’ u boks klubu ‘Spartanac’ kod trenera Sretena Bogićevića, koji je doveo ovaj sport kod nas.

Promocija Srbije je uspela rezultatom Sonje Ćulafić (doktor stomatologije i bivša atletičarka), Predrag Stanković (bivši fudbaler Brodarca i Radničkog iz Niša), jedan je od mnogih koje je trenirao Miroslav Čitaković, zaslužan za uspehe svojih učenika, dok je treći član Srđan Stevanović (diplomac ETF-a i trener) učesnik mnogih takmičenja i osvajač više nagrada.

Svi oni naporno treniraju, ulažu trud, vreme i sredstava da bi se oprobali na svetskim takmičenjima. Ovoga puta, kući donose medalje, a kao uvek i zadovoljsto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track