IZBOR NAJBOLJIH U BEOGRADU: Tijana Bogdanović i urednik Kurira Goran Anđelković među laureatima za 2019!
Foto: SSB

Sportski savez Beograda dodelio priznanja

IZBOR NAJBOLJIH U BEOGRADU: Tijana Bogdanović i urednik Kurira Goran Anđelković među laureatima za 2019!

Ostali sportovi -

Tijana Bogdanović proglašena je za najbolju sportiskinju 2019. godine u izboru Sportskog saveza Beograda. Svečana dodela nagrada održana je u skupštini grada Beograda, a priznanja su dobili i ostali istaknuti sportski radnici.

Ispred domaćina brojnim zvanicama obratio se Dragan Tomašević, predsednik Sportskog saveza Beograda.

-Sportski savez Beograda sada je jedna renomirana i prostrana kuća za sve sportiste i ljubitelje sportova u glavom gradu. Čast mi je što stojim ispred ovako značajnih imena našeg sporta i ljudi iz javnog života, ali smatram da naša institucija to i zaslužuje. Želeo bih da se zahvalim našim komisijama uz pomoć kojih smo realizovali programe u godini na izmaku, sponzorima koji su nam pomogli da ulepšamo radne prostorije. Radili smo tiho, ali kvalitetno, zahvaljujući radnoj zajednici na čelu sa Nikolom Penićem - između ostalog je istakao Tomašević.

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Pored Tijane Bogdanović, nagrađeni su još Teodora Manić (kik-boks, neolimpijski sport) i Nikola Spajić (paratekvondo, sport osoba sa invaliditetom). Sportski stručnjak godine je Marina Maljković, a sportski funkcioner Aleksandar Boričić. Sportski savez Zvezdara najbolji je teritorijalni savez, Odbojkaški savez Beograda proglašen je za najuspešniji, a Džudo klub Crvena zvezda postigao je najbolje rezultate. Nagrada za životno delo pripala je prof. dr Stefanu Iliću, a uredniku sportske redakcije Kurira Goranu Anđelkoviću dodeljeno je priznanje za novinara godine.

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Svečanost u prepunoj svečanoj sali gradske kuće najavio je hor Braća Baruh, a prisutnima se obratio i Andreja Mladenović, pomoćnik granonačelnika Beograda.

-U Beogradu je živa sportska aktivnost, a posebno raduje sve veći broj mladih koji počinju da se bave sportom. Nećemo stati s renoviranjem objekata - između ostalog je izjavio Andrija Mladenović.

Nagrade laureatima, pored čelnika Sportskog saveza Beograda, dodelila je i gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Pešić Belojević.

-Ponosna sam na sportsku infrastrukturu, jer kao što znate renovirali smo halu “Aleksandr Nikolić”, a u tomu je rekonstrukcija i SC “Tašmajda,Stari Dif” i još mnogi objekti - između ostalog je istakla Dragana Pešić Belojević.

Zahvalnice za odličnu saradnju u prethodnom periodu dobili su: Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sportski savez Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, Dom učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“, Rukometni savez Beograda i Fudbalski savez Beograda.

Specijalni gosti na svečanosti u skupštini grada bili su Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Darko Udovičić, zamenik ministra za sport i omladinu, Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track