SENZACIJA U SRPSKOM BOKSU: Čuveni Kubanac novi trener reprezentacije Srbije!
Foto: Bokserski savez Srbije

Veliko pojačanje

SENZACIJA U SRPSKOM BOKSU: Čuveni Kubanac novi trener reprezentacije Srbije!

Ostali sportovi -

Čuveni kubanski trener Horhe Luis Frometa Matoš postao je prvi trener bokserske selekcije Srbije!

1 / 11 Foto: Bokserski savez Srbije

Jedan od najcenjenijih stručnjaka na Kubi, zahvaljujući predsedniku BSS Nenadu Borovčaninu, a posredstvom počasnog predsednika Velizara Đerića, stigao je u Beograd i zajedno sa selektorom Milanom Piperskim već započeo rad sa srpskim bokserima koji se spremaju za olimpijske kvalifikacije u Londonu.

Kubanski stručnjak će držati predavanja i trenerima, sve sa ciljem da se unapredi sistem rada i rezultati budu još bolji.

“Srećan sam što sam ponovo došao u Srbiju, gde sam dolazio i ranije, kao i da mogu da pomognem. Vi ste vredni ljudi, sport vam je u krvi kao i Kubancima, sličnog smo mentaliteta, borbeni, izdržljivi, volimo sport, živimo za sport. Imate dobre mlade boksere, veliki potencijal i verujem da će rezultati u budućnosti pokazati i dokazati ovu moju tvrdnju", rekao je Frometa na konferenciji za medije.

Selektor Piperski rekao je da mu je čast što će čuveni Kubanac biti uz reprezentaciju.

"Svi zajedno možemo da učimo od njega i da napredujemo. Siguran sam da će ova saradnja uroditi plodom. U januaru krećemo sa pripremama za kvalifikacije u Londonu, koje će se održati u martu. Čeka nas veliki i težak rad iz kojeg će verujem izaći željeni rezultati“ istakao je selektor bokserske selekcije Srbije Milan Piperski.

Na konferenciji za medije bili su i predstavnici BK Radnički iz Beograda na čelu sa predsednikom Miletom Čogurićem, kao i BK Sombora koji je predvodio trener Stojan Knežević, koji će se u subotu sastati u derbiju 3. kola Bokserske lige Srbije.

Kapiteni oba tima Vladan Babić iz Radničkog i iz Saša Milovac Sombora najavili su veliku borbu.

“Domaći teren, domaća publika za koju verujem da će ispuniti halu na Crvenom Krstu biće nam motiv više da ovaj derbi bude bez greške. Završnu reč ostavljamo za ring“, rekao je srpski reprezentativac Babić.

BK Sombor je u Ligu 2019/20. Ušao sa velikim ambicijama, pojačani i za kubanca Moju Joangela Guiberta.

„Spremni smo za pohod na titulu, pojačani smo u svim kategorijama i ambicije su nam velike. Radi se svakodnevno na tome i za nas je svaki meč podjednako važan. Gostujemo 21. decembra u derbiju kola klubu sa tradicijom od jednog veka, respektujemo našeg domaćina, ali dolazimo da pobedomo i očekujemo pravi rat u ringu“, zaključio je kapiten ekipe.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track