FINANSIJSKI PROBLEMI NAJTEŽI PROTIVNIK: Rukometaši BiH bez novca počinju pripreme za EP
Foto: EPA/Sandor Ujvari

POTRESI U SAVEZU

FINANSIJSKI PROBLEMI NAJTEŽI PROTIVNIK: Rukometaši BiH bez novca počinju pripreme za EP

Ostali sportovi -

Reprezentacija Bosne i Hercegovine počinje pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, uprkos finansijskim problemima sa kojima je suočen Rukometni savez te zemlje.

Pripreme i odlazak muške rukometne BiH na predstojeće Evropsko prvenstvo bili su neizvesni zbog blokade računa Saveza.

Kako prenosi portal Klix.ba, ono što brine ljubitelje rukometa u BiH je nedostatak novca za reprezentaciju, pošto je poslednji trenutak uplaćen je novac za početak priprema u hotelu Hills u Sarajevu, a čelnici RS BiH ističu da je za odlazak na Evropsko prvenstvo potrebno još između 100.000 i 150.000 konvertibilnih maraka.

Ističe se da se još uvek se čeka i 100.000 maraka koje je obećala Vlada Federacije Bosne i Hercegovine kao nagradu igračima za istorijski plasman na prvenstvo Evrope.

Predsednik RS BiH Marinko Umičević najavio je konferenciju za medije na Ilidži, a poziv će, prema njegovim rečima, biti upućen i premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Fadilu Novaliću kako bi pojasnio kada će reprezentacija dobiti obećani novac.

Rukometaši BiH na prvom učesću na prvenstvu "Starog kontineta" igraće u grupnoj fazi protiv selekcije Francuske, Norveške i Portugalije, a mečevi će se igrati u norveškom Trondhajmu.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track