IMA LI KO JAČI: Pančevačke ritmičarke osvojile čak 60 medalja!
Foto: Privatna Arhiva

Veliki uspeh kluba Ruslana

IMA LI KO JAČI: Pančevačke ritmičarke osvojile čak 60 medalja!

Ostali sportovi -

Devojčice iz Pančeva na tradicionalnom Ritmiks kupu osvojile 55 zlatnih i pet srebrnih medalja

Klub ritmičke gimnastike "Ruslana" iz Pančeva ostvario je zapažene rezultate na tradicionalnom "Ritmiks" kupu.

Pančevke su se takmičile sa šest ekipa u C programu grupnih vežbi i to u četiri kategorije - mlade pionirke, pionirke, kadetkinje i mlade juniorke. I sve su u svojim kategorijama zauzele prva mesta.

foto: Privatna Arhiva

Sa dve ekipe klub "Ruslana" se takmičila u B programu grupnih vežbi, gde su mlade pionirke osvojile drugo, a pionirke prvo mesto. Na "Ritmiks" kupu učestvovalo je 60 dece iz kluba "Ritmiks", od toga osvojeno je 55 zlatnih pet srebrnih medalja.

Za ovaj izuzetan uspeh zaslužni su treneri Ruslana Lucenko-Petrin i Jasmina Munćan, devojčice koje su vredno radile tokom cele godine i roditelji.

foto: Privatna Arhiva

- Ovi uspesi svakako će dati novi podsticaj za još veću posvećenost u ovoj jedinstvenoj sportskoj disciplini, nesvakidašnjeg spoja ritma, muzike, gracioznosti. Na tom putu, ovaj uspeh predstavlja još jedan korak dalje - rekla je trener Ruslana Lucenko Petrin.

Ritmička gimnastika vrlo je popularna među devojčicama u Pančevu.

foto: Privatna Arhiva

- Devojčice u našem gradu imaju veliku želju i potrebu da se bave ritmičkom gimastikom. Malo je klubova i sportova u Pančevu usredsređenih na rad sa devojčicama, a da pri tom doprinose njihovoj eleganciji, gracioznosti gipkosti i ženstvenosti. O tome govori i broj devojčica koje treniraju ritmičku gimnastiku, a najmlađa među njima će uskoro napuniti četiri godine - objasnila je Ruslana Lucenko Petrin i dodala: - Iako se možda neće sve devojčice pronaći u ovom sportu, jasno je da će im on omogućiti da na pravilan način razviju telo i dođu do pravilnog držanja, što predstavlja osnovu za bavljenje bilo kojim drugim sportom. Zbog svega toga raduje povratak ovog sporta u naš grad.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track