SEMAFOR KAŽE 2019. ZA PONOS! Vanja Udovičić: Rezultat sistemskog i odgovornog rada
Foto: Nebojša Mandić

piŠe za kurir

SEMAFOR KAŽE 2019. ZA PONOS! Vanja Udovičić: Rezultat sistemskog i odgovornog rada

Ostali sportovi -

Veliki broj medalja, titula i priznanja, kao i činjenica da su srpski sportisti u poslednjih šest godina osvojili za 265 odsto više medalja na najznačajnijim svetskim i evropskim takmičenjima na godišnjem nivou nego u periodu od 2000. do 2014. godine, ogroman je motiv i pokretačka snaga svima nama da radimo još bolje, ali i obaveza da 2020. ostvarimo još više!

Sve ovo je rezultat sistemskog i odgovornog rada, praćenja i kontinuiranog ulaganja, konstantne podrške.

I 2019. godinu obeležile su svetske i evropske medalje vrhunskog sporta, ali i velika međunarodna takmičenja čiji smo bili domaćini (u košarci, vaterpolu, rvanju, kendou, vazduhoplovstvu, školskom sportu itd.), na kojima smo bili i sportski uspešni i otvorili vrata naše Srbije i pokazali je u najlepšem svetlu!

Posebnu pažnju smo usmerili i na promociju sporta kod najmlađih i rekreaciju. Rekonstruisali smo 27 dečjih igrališta, u 11 gradova i opština širom Srbije. Pored toga, u 2019. godini donirali smo 90 komada sportske opreme i rekvizita za školske fiskulturne sale (koševe, golove, mreže za odbojku i 40 lopti). Danas u sistemu školskog sporta imamo 175.000 dece koja se besplatno bave sportom, što je povećanje od 82% u odnosu na prethodni period.

Ulaganja u sportsku infrastrukturu nikad nisu bila veća, pa uz početak izgradnje Multifunkcionalne dvorane - nacionalnog trening centra za šest sportova, rekonstrukcije Karataša i brojnih drugih završenih ili započetih projekata, otpočeta je i rekonstrukcija i završetak ukupno 24 sportska objekta u 22 grada i opština kroz projekat IPA 2015. ukupne vrednosti 4,5 miliona evra.

Pred nama su Olimpijske igre, siguran sam i verujem da će naši sportisti u Tokiju pokazati svoj prepoznatljivi pobednički duh i energiju i na najbolji mogući način afirmisati položaj i ugled srpskog sporta.

Svaka nova godina je godina novih izazova, novih mogućnosti, novih želja i očekivanja. Zato, nastavljamo da obaramo sopstvene rekorde na svim poljima, ponosni smo na rezultate „na semaforu“ 2019, ali ne odustajemo od cilja da budemo još uspešniji!

Svima u sistemu sporta želim mnogo uspeha, medalja i trofeja u 2020. godini!

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track