PORAZ KOJI NE BOLI: Evo šta su rekli srpski rukometaši posle neuspeha protiv Egipta
Foto: Starsport©

BORBENOST NA ZAVIDNOM NIVOU

PORAZ KOJI NE BOLI: Evo šta su rekli srpski rukometaši posle neuspeha protiv Egipta

Ostali sportovi -

Golman rukometne reprezentacije Srbije Vladimir Cupara izjavio je večeras posle poraza u Beogradu od Egipta da je zadovoljan borbenošću ekipe i istakao da je u ovom momentu najvažnije dobro se pripremiti za izazove koji reprezentaciju očekuju na Evropskom prvenstvu u Austriji.

"Nije bilo loše večeras, na kraju je golman odbranio poslednji šut za izjednačenje. Igrali smo veoma hrabro i borbeno, pogotovo u odbrani, na čemu čestitam saigračima. Idemo sutra na pobedu u Nišu bez obzira što je prijateljska utakmica. Nije bitno ako se izgubi, bitno je da budemo pravi i spremni na EP", rekao je Cupara.

On je naveo da će ekipa biti znatno jača sa četiri igrača iz Nemačke koji se priključuju 1. januara.

"Očekujem napredak na svakoj sledećoj utakmici, a izrazio bih zahvalnost beogradskoj publici što je došla u velikom broju da nas podrži", kazao je Cupara.

Prema njegovim rečima, grupa na EP je "balkanska", i utakmice zahtevaju dobru psihološku pripremljenost, ali, dodaje, ništa manje bitan neće biti ispoljeni kvalitet u igri.

"Bitno je da igramo našu igru i pokušamo da osvojimo što veći broj bodova i prođemo grupu. Biće teško, ali idemo korak po korak pa ćemo videti šta možemo", zaključio je prvi golman Srbije.

Levokrilni napadač Srbije Vanja Ilić rekao je da je Srbija danas izgubila dosta lopti, te da je potrebno da poradi na koncentraciji.

"Moramo biti koncentrisani, izgubili smo danas dosta lopti što ne sme da se dešava na prvenstvu. Stvaramo timski duh i gajimo timsku igru i očekujem da odgovorimo izazovima na prvenstvu, što je i najvažnije", rekao je Ilić za Tanjug.

Kaže da grupa u Gracu naizgled deluje lako na papiru, ali da su sve ekipe s kojima reprezentacija igra veoma kvalitetne.

"Bitno je da idemo iz meča u meč, a najvažniji je prvi protiv Belorusije. Pogledali smo i ostale protivnike i mislim da možemo da se nosimo sa svim tim reprezentacijama", kazao je Ilić.

Najbolji pojedinac u egipatskom timu Jahija Omar, koji je bio strelac šest golova, rekao je da je večerašnji meč dobar za oba tima i da je zadovoljan prikazanom igrom, kako svojom, tako i svog tima.

"Imamo velika očekivanja u narednom periodu, večeras je bilo puno dobrih momenata, iz čega je proistekla pobeda protiv dobre reprezentacije Srbije. Ponosni smo na ovaj meč", naveo je Omar, i dodao da ima prijateljske odnose s pojedincima iz srpske reprezentacije.

Srbija je večeras izgubila od Egipta u pripremnoj utakmici u SC Voždovac na Banjici sa 27:28.

Ove dve ekipe sastaće se i sutra u Nišu, a početak EP u Gracu (Austrija) je 9. januara, kada Srbiju očekuje duel protiv Belorusije.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track