PROŠLO JE 6 GODINA OD JEZIVE ŠUMIJEVE NESREĆE: Život Mihaela Šumahera je i dalje velika misterija! Evo i zašto (VIDEO)
Foto: Profimedia

LEGENDA

PROŠLO JE 6 GODINA OD JEZIVE ŠUMIJEVE NESREĆE: Život Mihaela Šumahera je i dalje velika misterija! Evo i zašto (VIDEO)

Ostali sportovi -

Bila je nedelja, na današnji dan, 29. decembra pre šest godina. Bezazleno i rekreativno skijanje u Francuskoj, u skijalištu Meribel, sa sinom Mikom, pretvorilo se u životni pakao za Mihaela Šumahera i njegovu porodicu.

Bizarna nesreća prikovala je Šumija za krevet u njegovom domu u Švajcarskoj i potpuno ga izolovala od sveta. Proteklih godina bili smo svedoci raznih naklapanja koja su se pojavljivala po svetskim medijima vezanim za stanje i oporavak sedmostrukog svetskog šampiona u Formuli 1.

Mihael Šumaher odlučio je da skija neuređenim delom planine i tom prilikom je pao i udario glavom u kamen ispod snega. Kaciga koja je pukla na pola spasila mu je život, a potom je helikopetrom hitna prevezen u bolnicu. Otada su u javnost stizale samo šture informacije o njemu. Posle dve operacije na klinici u Grenoblu, lekari su ga stavili u indukovanu komu, iz koje se postepeno počeo buditi u junu 2014. Rehabilitacija je tokom leta nastavljena u Lozani, a onda je u septembru premešten u svoju kuću u Glandu u Švajcarskoj.

Šumaherovo zdravstveno stanje i danas je misterija. U početku je javnost obaveštavala Sabine Kem, a onda je njegov advokat Feliks Dam na ročištu za tužbu protiv nemačkog magazina "Bunte" izjavio da Mihael ne može ni da hoda, ni da stoji. U nedostatku zvaničnih informacija, četiri godine bile su krcate spekulacijama, lažnim vestima i neproverenim "insajderskim" informacijama neimenovanih prijatelja ili bivših saradnika.

foto: EPA/OLIVER MULTHAUP

Od toga da je prikovan za krevet i da se hrani na cevčicu, do toga da sedi u kolicima, ima slabo pamćenje i sa setom dane provodi gledajući kroz prozor. Jedan takav izvor otkrio je da se Mihaelova žena Korina i deca Đina-Mari (21) i Mik (19) i dalje nadaju "medicinskom čudu".

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track