NAJBOLJI SU BRANKICA I ZDRAVKO: Loznica izabrala sportiste 2019. godine
Foto: T.Ilić

TRADICIONALNA SVEČANOST

NAJBOLJI SU BRANKICA I ZDRAVKO: Loznica izabrala sportiste 2019. godine

Ostali sportovi -

LOZNICA – Član paraolimpijske reprezentacije Srbije u streljaštvu Zdravko Savanović iz SK ’’Sokolovi’’ najbolji je sportista, a reprezentativka u karateu Brankica Negovanović, član KK ’’Šampioni’’iz Banje Koviljače, najbolja sportistkinja Grada Loznice u 2019. godini u izboru gradske Komisije za sport.

Savanović koji, inače, nema obe šake, postao je sa reprezentacijom Srbije evropski i svetski šampion. Na Svetskom prvenstvu u Australiji bio je deo ekipe Srbije koja je postavila novi svetski rekord i osvojila zlatnu medalju u gađanju vazdušnom puškom iz ležećeg stava. Osvojio je kvotu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a za višegodišnje uspešno bavljenje sportom prethodno je dobio i Povelju grada Loznice.

foto: T.Ilić

Brankica je nosilac crnog pojasa prvi dan, a ove godine osvojila je 15 zlatnih, i po dve srebrne i bronzane medalje. Učestvovala je na brojnim takmičenjima, a na Svetskom prvenstvu u Čileu bila je sedma.

Dodeljena su i ostala priznanja pa je za najboljeg trenera izabran Dragan Mićić, trener FK Loznica, Radomir Stanimirović iz FK Loznica je najbolji sportski radnik, najbolji sportski kolektiv je Sportsko udruženje malog fudbala ’’Loznica Grad 2018’’, dok su najbolji mladi sportisti fudbaler Loznice Vukašin Mastilica, Jovan Cvetinović član Džiju-džicu kluba Loznica, njegova klupska drugarica Svetlana Jerinić i Đurđina Vučetić, rukometašica ŽRK Loznica grad. Gradonačelnik Vidoje Petrović, čestitao je najboljim sportistima na postignutim rezultatima, poželeo da i ubuduće budu uspešni i obećao da će lokalna samouprava nastojati da i dalje unapređuje uslove za bavljenje sportom u Loznici. Petrović je podsetio da će 2020. godine u Loznici početi izgradnja fudbalskog stadiona po UEFA 4 standardima, kao i da očekuje da projekat atletskog stadiona stigne do kraja januara iz Atletskog saveza Srbije.

foto: T.Ilić

"Loznica je među osam gradova u kojima država finansira izgradnju stadiona, čija će vrednost biti nešto iznad 20 miliona evra. Za budući atletski stadion smo odredili lokaciju i predvideli sredstva tako da je velika verovatnoća da tokom naredne godine počne izgradnja ta dva sportska objekta. Naredne godini izgradićemo i fiskulturne sale u lozničkoj Gimnaziji i osnovnoj školi u Jadranskoj Lešnici, što će, pored podizanja kvaliteta nastave, omogućiti da se iz tog okruženja bave sportom", rekao je Petrović.

Inače, najboljim sportistima Loznice, treneru i sportskom radniku ove godine su, osim pehara, pripale i novčane nagrade od po 25 hiljada dinara, mladi sportisti dobili su po 15 hiljada, a najbolji klub nagrađen je sa stotinu hiljada dinara.

(T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track