NE MOŽE OVAKO! Kovač: Nema opravdanja, sada moramo težim putem!
Foto: EPA/YOAN VALAT

tokio 2020

NE MOŽE OVAKO! Kovač: Nema opravdanja, sada moramo težim putem!

Ostali sportovi -

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač rekao je da ne želi pravdanje posle današnjeg poraza od Francuske i da ekipa mora da shvati da mora da igra najbolje što može u ostalim utakmicama.

"Nije nažalost bilo potrebne energije, nedostajalo je mnogo toga u igri. Nećemo da se pravdamo, da pričamo nešto. Bili smo loši, oni bolji. Sada moramo da idemo težim putem, ali je prva utakmica, ima još mnogo da se igra. Poraz kao poraz nije problem, već način na koji je došao. Moramo da shvatimo da moramo da igramo najbolju odbojku jer smo target svima zbog toga što smo evropski prvaci i ne praštaju nam greške", rekao je Kovač posle utakmice.

Srbija je izgubila od Francuske sa 3:0 u setovima na početku kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

"Kada smo vodili pet poena razlike, izgledalo je kao da Francuzi igraju bolje od nas. Njihov korektor je igrao sjajno. Nismo imali rešenja za njega u bloku", kazao je Kovač.

Srbiji slede dve utakmice, protiv Holandije i Bugarske, i potrebne su joj pobede ako želi u polufinale kvalifikacionog turnira.

"Trudićemo se da pobedimo druge dve utakmice da Francuzi možda ne bi igrali neke igrice na kraju jer im ova pobeda to dozvoljava. Nije prvi put da smo u teškoj situaciji. Probaćemo da se još bolje borimo", istakao je Slobodan Kovač.

Utakmica protiv Holandije igraće se sutra od 14.00.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track