RUKOMETAŠ NEMAČKE URADIO NEVIĐENU GLUPOST: Izveo je sedmerac, a onda mu je sudija pokazao CRVENI karton VIDEO
Foto: Printscreen YT

nokaut

RUKOMETAŠ NEMAČKE URADIO NEVIĐENU GLUPOST: Izveo je sedmerac, a onda mu je sudija pokazao CRVENI karton VIDEO

Ostali sportovi -

Nemačka je u četvrtak uveče u prvom kolu rukometnog Evropskog prvenstva lako pobedila Holandiju sa 34:23 iako je veći deo meča igrala bez svog najboljeg igrača koji je isključen.

Uve Genšhajmer je postigao dva gola na otvaranju, pa je u 16. minutu dobio crveni karton zbog neverovatne gluposti koju je napravio.

Jedan od najboljih igrača sveta izvodio je sedmerac i uputio je šut koji je pogodio direktno u glavu holandskog golmana Barta Ravensbergena. Holanđanin je pao na parket kao pokošen, a slovenski sudija je Genšhajmeru pokazao direktan crveni karton.

Nemac nije namerno pogodio u glavu Holanđanina, ali to je jedna od retkih situacija u kojoj su u rukometu pravila jasna. Svaki udarac iz sedmerca koji prođe vrlo blizu glave ili pogodi golmana u glavu smatra se opasnom igrom i rezultira isključenjem.

"Stvarno nisam imao nameru da ga pogodim u glavu. Jako često izvodim penale visoko preko ramena golmana i svestan sam da postoji rizik da ću da ga pogodim. Žao mi je, izvinio sam mu se, a izvinjavam se i igračima što sam dobio isključenje" - rekao je Nemac nakon utakmice.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track