SJAJNO!

GRADONAČELNIK POŽELEO SREĆAN PUT: Vučević posetio trening vaterpolo reprezentacije u NS! KURIR TV

Ostali sportovi -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je vaterpolo reprezentaciju Srbije koja se priprema za Evropsko prvenstvo u Budimpešti, između ostalog, i na bazenima SPC "Slana bara" u Novom Sadu.

Od specijalnog izveštača Kurira - Gojka Filipovića!

On je tom prilikom razgovarao i sa selektorom Vaterpolo reprezentacije Srbije Dejanom Savićem i predsednikom Vaterpolo saveza Srbije Viktorom Jelenićem, saopštila je uprava grada.

Porazom od Belorusije Srbija je šanse za plasman u drugi krug EP u rukometu svela na minimum, ali šanse još postoje, ako danas (18.15) savlada Crnu Goru. Kvota na Orlove je 1,80, dok pobeda Crnogoraca plaća 2,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Crna Gora - Srbija.

Vučević je rekao da se nada da u igrači zadovoljni uslovima za trening u Novom Sadu, odnosno da su ispunjeni svi uslovi koji su im neophodni za kvalitetne pripreme i poželeo im uspeh u pokušaju da peti put budu evropski prvaci "Nadam se da ćemo naredne godine, kada završimo rekonstrukciju zatvorenih bazena na SPENS-u, imati još bolje uslove i da će nam češće dolaziti reprezentacije na pripreme, kao i da igraju utakmice u našem gradu", naveo je Vučević.

Dodao je da će rekonstrukcija zatvorenog bazena početi u maju ili junu, kada počnu da rade bazeni na otvorenom, kako bi svi oni koji imaju pripreme, utakmice, treninge ili upražnjavaju rekreaciju na bazenima mogli da dobiju alternativne kapacitete na otvorenim bazenima.

I predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić zahvalio je VK "Vojvodina" i Gradu Novom Sadu na gostoprimstvu.

"Mi već planiramo da sledeću utakmicu svetske lige odigramo ovde, u Novom Sadu. Nadam se da ćemo da osvojimo peto zlato u Mađarskoj, posebno, jer nam je ova godina olimpijska i mnogo bi nam značio taj trofej", rekao je Viktor Jelenić.

Reprezentativac Srbije u vaterpolu Duško Pijetlović rekao je da VK "Vojvodina" i Grad Novi Sad maksimalno izlaze u susret reprezentativcima i da su dobili idealne uslove za trening u okviru poslednjeg dela priprema.

"Sve protiče kako treba. Nadam se da će tako biti do kraja priprema i da ćemo spremni otići u Budimpeštu. Ako damo sebe stoprocentno i uz malo sportske sreće, mislim da je moguće da ćemo osvojiti neku od medalja, a naravno, najviše bismo želeli zlato", rekao je Pijetlović.

34. Šampionat Evrope, koji će biti održan od 12. do 26. januara ove godine u Budimpešti, aktuelni prvaci Evrope, srpska reprezentacija, igraće u grupi B sa Rumunijom, Holandijom i Rusijom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track