NA KORAK OD ISTORIJE! Rukometaši i rukometašice Radničkog počeli juriš na prvu ligu!
Foto: Kurir, Radnički

NA KORAK OD ISTORIJE! Rukometaši i rukometašice Radničkog počeli juriš na prvu ligu!

Ostali sportovi -

Posle potpunog gašenja rukomotnog sporta pre nekoliko godina počele su prolećne pripreme rukometaša i rukometačica rukometnog kluba “Radnički” iz Kragujevca. U jesenjem delu obe ekipe završile su u samom vrhu Super B lige, a plasiranje u najviši rang takmičenja bio bi istorijski uspeh. Rukometaši su jesenju polusezonu završili na drugom mestu sa bodom zaostatka za negotinskim „Hajduk Veljkom“

- Na prozivci su se pojavila i dva nova igrača, sa kojima ćemo ugovoriti saradnju. Sa superligašem „Železničarom“ igramo u Nišu 17.januara i namera je da vikendima imamo kontrolne mečeve koji će nam dati pravu sliku. Treniraćemo punim gasom sve do sredine februara,kada nas očekuje osmina finala Kupa Srbije. Cilj je jasan i odavno zacrtan-prvo mesto i plasman u Superligu- najavio je očekivanja trener Miloš Sretenović.

foto: Kurir, Radnički

Sa druge strane, lidere prvenstva rukometašice „Radničkog“, očekuje veliki posao da zadrže prvo mesto.

-Predstoji nam, pored pripremnih utakmica, vraćanje fizičke spreme na nivo jeseni, gde smo pokazali da smo jedna od najspremnijih ekipa. Povratak dve igračice, Jasmine Kolak i Natalije Mikić koje su propustile prvi deo prventsva zbog povreda, biće nam od velike pomoći da uz devojke koje su odlično iznele jesen, tako nastavimo u predstojećim prvenstvenim utakmicama i takmičenju u Kupu Srbije-kaže pomoćni trener Vladimir Mladenović :

foto: Kurir, Radnički

Predsednik kluba Stavro Rašković, bivši prvotimac „Partizana“ za koga se i vezuje vaskrs rukometnog sporta posle potpunog gašenja pre četiri godine, kaže da će obe selekcije RK „Radnički“ će bazični i taktički deo priprema obaviti u Kragujevcu.

foto: Kurir, Radnički

-Zajedno sa Nikolom Uroševićem, gradskim mininstrom i gradonačelnikom Radomirom Nikolićem napravljena je strategija da se na proleće dođe do istorijskog uspeha. Mada sama činjenica da je u centralnom gradu Šumadije rukometu vraćena popularnost, da preko 150-oro dece trenira u našoj besplatnoj školi, gde svoja znanja prenose i proslavljeni asovi ovog sporta, da se organizuju turniri i da imamo dve respektabilne ekipe jeste činjenica na koju sam ponosan- kaže Rašković.

D.I.

Foto: kurir -D.I- Radnički

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track