U SUSRET OLIMPIJSKIM IGRAMA: Velizar Đerić ispratio Davora Štefaneka i ostale rvače u Havanu!
Foto: Davor Štefanek

Saradnja Kube i Srbije

U SUSRET OLIMPIJSKIM IGRAMA: Velizar Đerić ispratio Davora Štefaneka i ostale rvače u Havanu!

Ostali sportovi -

Najbolji srpski rvači predvođeni zlatnim olimpijcem Davorom Štefanekom otputovali su na Kubu gde će se narednih dana pripremati za nove izazove u 2020. godini od kojih su svakako najveće Olimpijske igre krajem (24. jul - 9. avgust).

Srpsku ekspediciju na put za Havanu ispratio je nekadašnji ministar sporta i predsednik Nadzornog odbora Sportskog saveza Srbije Velizar Đerić, koji je u prethodne dve decenije doprineo najboljoj mogućoj sportskoj saradnji dve države - Srbije i Kube.

foto: Davor Štefanek

Davor Štefanek je i prošle godine boravio u Havani, tada u svojstvu predsednika Sportskog saveza Srbije, kada je zajedno sa generalnim sekretarom najmasovnije sportske organizacije na Balkanu Goranom Marinkovićem, uz podršku ambasade, stavio "pečat" na saradnju s tamošnjim sportskim organizacijama.

foto: SSS

Štefanek se tada susreo i sa legendarnim kubanskim rvačima, s kojima će i ovom prilikom raditi u susret Olimpijskim igrama.

- Ova saradnja je samo preteča onoga što će uslediti, a što će ispred Srbije i Kube sporazum o daljoj saradnji verifikovati ministri sporta dveju zemalja. Zadovoljstvo nam je što je ministarstvo s ministrom Vanjom Udovičićem na čelu prepoznalo i podržalo sve što radimo, a podsetiću da srpski i kubanski sportisti već duži niz godina sarađuju u odbojci, boksu, sada rvanju i mnogim drugim sportovima - izjavio je Velizar Đerić uz konstataciju da ove dve prijateljske zemlje imaju spregu i u rekreativnom sportu zahvaljujući Srpskoj federaciji kompanijskog sporta gde je predsednik.

G. A.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track