PETA POBEDA ANDREE ARSOVIĆ U KUVAJTU: Srpkinja se okitila zlatom na Trofeju Emira od Kuvajta
Foto: SSS

STRELJAŠTVO

PETA POBEDA ANDREE ARSOVIĆ U KUVAJTU: Srpkinja se okitila zlatom na Trofeju Emira od Kuvajta

Ostali sportovi -

Andrea Arsović se okitila zlatnom medaljom vazdušnom puškom drugog dana Devetog turnira “Trofej Emira od Kuvajta”.

Arsovićevoj je ovo peti trijumf na tradicionalnom takmičenju u Kuvajt Sitiju, na kome je najbolja bila i 2012, 2013, 2015. i 2019.

Naša druga predstavnica Sanja Vukašinović se danas takođe plasirala u finale i zauzela šestu poziciju.

Nadmetale su se takmičarke iz deset zemalja, a u kvalifikacijama je Arsovićeva zauzela prvo mesto sa vrlo dobrih 629,6 krugova. Vukašinovićeva je među osam najboljih ušla sa treće pozicije u kvalifikacijama.

Andrea Arsović je ubedljivo trijumfovala u finalu sa više od dva kruga prednosti ispred Jelizavete Bezrukove (Kazahstan). Bronzu je osvojila druga predstavnica iz Kazahstana Anastasija Moskvičeva.

Današnjim takmičenjem srpski strelci su završili učešće na turniru u Kuvajtu, na kome su ove godine osvojili četiri medalje. Prvog dana, u takmičenju vazdušnom puškom za muškarce Milutin Stefanović se okitio zlatom, a Milenko Sebić srebrom, dok je Damir Mikec u nadmetanju vazdušnim pištoljem osvojio treću poziciju.

Vazdušna puška, žene: 1. Andrea Arsović (Srbija) 247,8, 2. Jelizaveta Bezrukova (Kazahstan) 245,7, 3. Anastasija Moskvičeva (Kazahstan) 223,1... 6. Sanja Vukašinović 161,6... Kvalifikacije: 1. Arsović 629,6, 2. Bezrukova 627,6, 3. Vukašinović 625,2....

(Streljački savez Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track