DELFINI POSLE POBEDE NAD RUSIJOM: Bilo je opuštanja, ali sve vreme smo imali kontrolu
Foto: VSS

SAD DVA LAKŠA TESTA

DELFINI POSLE POBEDE NAD RUSIJOM: Bilo je opuštanja, ali sve vreme smo imali kontrolu

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Srbije su imali uspona i padova, ali su bez problema "precrtali" Rusiju na startu Evropskog prvenstva.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Budimpešte - Gojka Filipovića

"Delfini" su slavili rezultatom 12:9.

"Utakmica nije na početku bila kako smo očekivali, već posle toga. Odbrana je bila slabija, devet primljenih golova nije previše, ali nismo navikli. Posebno ne posle dobrog početka. Sada imamo dve slabije utakmice, moramo da uđemo u ritam. Prvi put na ovom bazenu smo posle tri godine i treba nam malo vremena", reči su kapitena Filipa Filipovića.

Najefikasniji na meču bio je Andrija Prlainović sa tri gola.

"Pobeda je najvažnija. Bilo je zanimljivo. Nema opuštanja sa Rusima. Brzo su nas stizali. Ovakva nam je utakmica trebala, mnogo više nego da smo dobili deset razlike. Početak je i možemo da budemo zadovoljni. I dobri i loši detalji su normalni za prvo kolo", poručio je Prlainović.

Dušan Mandić je, kao i Filipović, dva puta tresao mrežu Rusa.

"Namučili su nas, igrali su dobro. Zadovoljni smo pobedom, lepo smo otvorili prvenstvo. Malo smo se opuštali i tako su se vraćali. Ipak kontrola je bila naša sve vreme", rekao je Dušan Mandić. Stefan Mitrović kaže da prvi rival u Budimpešti nije bio nimalo naivan.

"Vraćali su se par puta i pokazali su snagu. Otvorili smo dobro prvenstvo. Sada da se malo odmorimo jer nam stižu slabiji rivali ali moramo da zadržimo ritam kakve traže stresne utakmice", jasan je bio Stefan Mitrović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track