LJUDI, SPREMITE SE ZA DRAMU U BAZENU: Utakmica svih utakmica! Delfinima OVAJ rival najmanje odgovara
Foto: EPA/Balazs Czagany

ČETVRTFINALE JE UVEK NAJVAŽNIJE

LJUDI, SPREMITE SE ZA DRAMU U BAZENU: Utakmica svih utakmica! Delfinima OVAJ rival najmanje odgovara

Ostali sportovi -

Dan pred "utakmicu svih utakmica", pred četvrtfinale Evropskog prvenstva u vaterpolu, srpski i španski vaterpolisti zajedno su odradili trening, tako što su podelili bazen na Margit Sigetu!

Od specijalnog izveštača Kurira iz Budimpešte - Gojka Filipovića

Ako ćemo gledati po tradiciji, sutra nas iz Budimpešte očekuju sjajne vesti, jer Španci nikada na evropskim prvensrvima nisu uspeli da savladaju naš nacionalni tim. Ali, ako gledamo samo poslednje duele, onda je situacija drugačija jer smo poslednja tri meča izgubili. Sigurno je samo da je pred "delfinima" teška, baš teška utakmica.

"Tako je kada igraju dva tima sa titulama. Mi prvaci Evrope, olimpijski šampioni, oni vicešampioni Evrope i sveta. Odličan tim, igraju kao dosadan vaterpolo, prepun kombinacija, nalaženja rešenja u trenutku. Velika većina ih je u istom klubu što im daje mnogo prostora za uigravanje. Verujem da smo spremni za utakmicu koja je, rekao bih, najneprijatnija na čitavom turniru", rekao je selektor Srbije Dejan Savić.

Stefan Mitrović, baš kao i ostali naši reprezentativci, dobro zna kako je to igrati sa Španijom:

"Ekipa koja nam najmanje stilom igre odgovara. Ali igrali smo toliko puta i nadam se da i ovoga puta neće biti problema. Sigurno najzanimjiviji duel četvrtfinala. Imamo naš pritisak, hoćemo što dalje, pa je Španija tu pre ili kasnije", poručuje Mitrović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track