FILIP FILIPOVIĆ: Srbiji nije nigde zagarantovana medalja
Foto: Starsport©

Kapiten Delfina posle poraza od Španije

FILIP FILIPOVIĆ: Srbiji nije nigde zagarantovana medalja

Ostali sportovi -

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović rekao da je današanji poraz od Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva bolan, ali ne i težak poraz i istakao da Srbiji ni na jednom takmičenju nije zagarantovana medalja.

Specijalni izveštač Kurira iz Budimpešte - Gojko Filipović

"Ovaj poraz može da bude bolan, ali nikako ne može da bude težak. Posle ovakve borbe... Ja mogu samo da čestitam svojoj ekipi na fer i korektnoj borbi do kraja. Dali smo sve od sebe i na peterce... Ne mogu da kažem da smo ovog puta imali sreće, čestitke Španiji na prolasku u polufinale", rekao je Filipović novinarima posle meča.

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti, pošto je danas posle peteraca izgubila od Španije sa 9:10.

"Ne znam kako vi to gledate, ali ne bih bacio nikakvu mrlju na ovo Evropsko prvenstvo. Mi smo išli po medalju, želeli smo, ali Srbiji nije zagarantovana nigde, pa ni na ovom Evropskom prvenstvu zlatna ili bilo koja medalja", rekao je Filipović.

"Na nama je da se borimo i da izvučemo pouke iz ovog poraza. Kao što sam napomenuo, nismo izgubili na peterce, mislim da smo izgubili. Mislim da sem peteraca, mi smo bili ti koji su omogućili ovaj rezultat, sveli smo Španiju na samo šest primljenih golova, što je velika stvar... Odbrana je funkcionisala do kraja, napad je bio nešto slabiji i to je jedan od prvih utisaka posle utakmice", dodao je kapiten Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track