U SRBIJI NEMA MESTA ZA MENE PA SAM PRIHVATIO POZIV GRUZIJE: Boris Vapenski posle odluke koja je uzburkala našu javnost
Foto: VSS/Aleksandra Krupanič

MINI-INTERVJU Boris Vapenski

U SRBIJI NEMA MESTA ZA MENE PA SAM PRIHVATIO POZIV GRUZIJE: Boris Vapenski posle odluke koja je uzburkala našu javnost

Ostali sportovi -

Bivši reprezentativac naše zemlje otkriva zašto je prešao u tuđe redove

Odluka našeg vaterpoliste Borisa Vapenskog da nastupa za reprezentaciju Gruzije uzburkala je domaću javnost krajem prošle godine. Nekadašnji reprezentativac Srbije ovih dana je u Budimpešti na Evropskom prvenstvu i to mu je prvo veliko takmičenje posle mnogo godina.

- Posle deset godina ponovo sam na nekom velikom takmičenju. Sigurno je čudno što ne igram za Srbiju, ali već sam rekao - ovde sam zato što u našoj reprezentaciji nema mesta za mene. Svakako je čudno, ali je opet lepo među najboljim ekipama i najboljim igračima u Evropi i na svetu.

Levoruki vaterpolista bi zaista teško mogao da se izbori za mesto pored Dušana Mandića i Filipa Filipovića, koji su neprikosnoveni na toj poziciji, ne samo u našem nacionalnom timu nego i šire. Vapenski je zatim objasnio i kako je došlo do toga da na glavu stavi baš kapicu Gruzije, a ne neke druge selekcije.

- Pa nije to baš tako da može da se bira, naravno da mi je Srbija uvek bila prva opcija. Gruzija je kontaktirala sa mnom posle toliko godina neigranja za reprezentaciju, tako da sam morao da odlučim. Bilo je ili Gruzija, ili da više nikad ne zaigram na nekom velikom takmičenju i odlučio sam da igram za njih - podvukao je član Zvezdine generacije iz 2003, koja je osvojila titulu prvaka Evrope.

Lična karta Boris Vapenski

Datum rođenja: 9. 10. 1990. Mesto rođenja: Novi Sad Državljanstvo: srpsko Reprezentacija: Gruzija

Karijera

Klubovi: Vojvodina, Crvena zvezda, Eger Uspesi (sa Zvezdom): dva puta prvak Srbije, jedanput šampion Evrope, dva puta osvajač Kupa Srbije, jedanput pobednik Superkupa Evrope

G. F.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track