SAVIĆ DIŽE ATMOSFERU I GLEDA U BUDUĆNOST: Ovo je bračna kriza, dođe svakih sedam godina
Foto: VSS/Aleksandra Krupanič

SELEKTOR HRABRI IGRAČE

SAVIĆ DIŽE ATMOSFERU I GLEDA U BUDUĆNOST: Ovo je bračna kriza, dođe svakih sedam godina

Ostali sportovi -

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić uspeo je da podigne tim posle poraza od Španaca, ali i lošeg početka duela sa Grcima.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Budimpešte - Gojka Filipovića

Konstataciju da je igra sa starta utakmice izgledala kao mučenje, Savić je prokomentarisao:

- U suštini da. Ima ono što nismo pričali, a to je da imamo četiri rovita igrača, vidite da Duško Pijetlović nije ni bio u sastavu. Jednostavno smo pribegli nekoj drugačijoj taktici i kombinacijama. Pronašao je Savić nakon toga i način da zasmeje sve prisutne objašnjenjem važnosti susreta:

- Ovo je bilo bitno jer ovaj tim je ovaj tim nije navikao na ovakve utakmice. To je u suštini kao bračna kriza, dođe svakih sedam godina (smeh). Mislim da je utakmica mentalno bila važna za ovaj tim.

Trofejni srpski selektor ne smatra da je iznenađenje to što će svetski i evropski prvak igrati utakmicu koja nije za medalju na EP.

- Za peto mesto igramo sa dobrim, starim znancima Italijanima, gde će stvarno biti bitna utakmica i jednima i drugima, pre svega bez prestiža. Siguran sam da će i jedan i drugi tim da probaju neke akcije koje su u sklopu priprema za ono što je najvažnije ove godine, a to su Olimpijske igre u Tokiju. Nije iznenađenje što ne igramo za medalju, to je jednostavno stanje stvari. Za italiju ne znam, a za nas je sve ovo veoma bitna stvar da izvučemo pouke, a što je najbitnije imamo vremena za ispravke, popravke i prepravke – zaključio je Savić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track