DA SE ŠTO VIŠE DECE BAVI SPORTOM: Ministar Udovičić posetio opštinu Žitište i grad Zrenjanin i darivao mališane
Foto: MOS

REDOVNA AKTIVNOST

DA SE ŠTO VIŠE DECE BAVI SPORTOM: Ministar Udovičić posetio opštinu Žitište i grad Zrenjanin i darivao mališane

Ostali sportovi -

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je, u okviru svog redovnog obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, posetio Banatsko Karađorđevo i Žitište u opštini Žitište, kao i grad Zrenjanin, i sa predstavnicima opštine i grada i sportskim funkcionerima otvoreno razgovarao i razmotrio predloge za razvoj sporta na svim nivoima i još efikasniju primenu omladinske politike.

foto: MOS

Tokom boravka u Banatskom Karađorđevu družio se sa mladim sportistima FK „Jedinstvo“, kluba sa tradicijom dugom 91 godinu, i obradovao ih kompletom sportske opreme.

foto: MOS

Posetu je nastavio u OŠ „Sveti Sava“ u Žitištu, gde je sa velikim brojem učenika i prisutnih odbojkašica ŽOK „Žitište“ srdačno razgovorao o životnim i karijernim izazovima i ciljevima.

foto: MOS

Nakon što je školi i klubu uručio vredne komplete školske i odbojkaške opreme i rekvizita, ministar Udovičić je istakao: „Važno je da svi zajedno utičemo na najmlađe da se okrenu pravim vrednostima, da sport postane sastavni deo njihovih života i da im ukažemo na važnost bavljenja fizičkim aktivnostima. Svaka nova lopta, nova mreža, novi koš je nada da će se još više dece aktivno uključiti u neki sport. Cilj nam je da ove godine povećamo broj dece koja su uključena u sistem školskog sporta sa 175.000 na 200.000!“.

foto: MOS

U Zrenjaninu, gradu poznatom po velikom broju olimpijaca, između ostalih veslaču Miloradu Stanulovu, rukometašu Momiru Rniću, braći Grbić, Dejanu Bodirogi i Ivani Španović, obišao je VK „Proleter“, ŽKK „Proleter“ i OŠ „Drugi oktobar“. Upoznavanje sa đacima i omladinskim pogonima klubova takođe je okončano dodelom sportske opreme i rekvizita.

foto: MOS

„Zrenjanin i danas ima mnogo uspešnih sportista i klubova koji se takmiče u najvišem rangu takmičenja, poput ŽKK 'Proleter' sa čijim članovima sam danas razgovarao o daljim planovima. Koristim priliku da čestitam mladim vaterpolistima 'Proletera' koji su se plasirali među osam najboljih ekipa u Srbiji u uzrastu do 19 godina. Impozantna istorija nalaže predan rad i saradnju lokalnih organizacija sa sportskim savezima i Ministarstvom u ovoj oblasti. Ostajemo posvećeni ostvarenju svih ključnih ciljeva iz oblasti omladine i sporta – u istom timu, otvoreno i odgovorno!“, rekao je ministar Udovičić na kraju današnjih poseta opštini Žitište i gradu Zrenjaninu.

(MOS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track