Samo napred, Srbijo

Otvoren Srpski paviljon

Samo napred, Srbijo

Ostali sportovi -
Predsednik Tomislav Nikolić i Vlade Divac juče u centru Londona otvorili mesto na kom će se naši sportisti družiti i slaviti medalje

Srpska kuća u Londonu.Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i prvi čovek OKS Vlade Divac otvorili su juče Paviljon Srbije u centru Londona, mesto gde će se naši sportisti družiti, a nadamo se i proslavljati medalje! Simpatično osmišljen paviljon zapravo je galerija, u kojoj je predstavljena istorija olimpijskog pokreta u Srbiji.- Sportisti su naši dragulji i svakome ko bude osvojio medalju na Olimpijskim igrama u Londonu bićemo dužni doveka. Naša ekipa je mala, ali veoma dobro pripremljena i mislim da ćemo premašiti tu dugo očekivanu 100. medalju. Kada se s našim sportistima takmiče sportisti iz celog sveta, od kojih bar 90 odsto ima bolje uslove, ali nisu talentovaniji, nikome od tih rivala nije lako - rekao je predsednik Srbije na otvaranju u ulici Dering broj 7 i dodao da neće ići na žurku pored Temze:- Neću ići pored Temze, već sam se tamo prehladio.Tomislav Nikolić bio je u društvu supruge Dragice, ambasadora Srbije u Londonu Dejana Popovića i predsednika OK Srbije Vlade Divca, koji je pozvao na opšte jedinstvo:- Svi mi od danas moramo da budemo jedno, s istim zadatkom, da bodrimo naše sportiste i dostojanstveno predstavljamo svoju zemlju.

Divac ponosno šeta Londonom
Divac ponosno šeta Londonom

Slepi strelac oborio rekordNekoliko sati pre zvaničnog otvaranja Olimpijskih igara u Londonu oboreni su i prvi svetski rekordi, ali ova vest je još senzacionalnija kada se zna da su najbolji rezultati ostvareni u streličarstvu, a delo su slepog takmičara iz Južne Koreje, Im Dong Juna, koji boluje od miopije.Toma atletaPredsednik Srbije Tomislav Nikolić otkrio je i svoj omiljeni sport.- Najbolji sam bio u atletici i o tome sam razgovarao s generalnim sekretarom Atletskog saveza Srbije i otkrio mu neke rezultate koje možda ni on nije znao. Sport mi je drag, bez obzira na vrstu. Naravno, volim kolektivne sportove i sportove u kojima ima golmana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track