Najnovije vesti

USPEŠNO ZAVRŠENE BAZIČNE PRIPREME U CRNOJ GORI: Srpski bokseri pucaju od snage! FOTO
Foto: Bokserski Savez Srbije

BRAVO!

USPEŠNO ZAVRŠENE BAZIČNE PRIPREME U CRNOJ GORI: Srpski bokseri pucaju od snage! FOTO

Ostali sportovi

Deo koji najteže pada svim sportistima, bazične pripreme, srpski bokseri odradili su na viosokom nivou. U fenomenalnim uslovima koje im je obezbedio Bokserski savez Srbije proveli su 21 dan u Igalu, a Crnom Gorom su iz Boke Kotorske odzvanjali udarci rukavica u džakove, krošei na sparinzima, bodrenje na treninzima u teretani!

foto: Bokserski Savez Srbije

Ipak, nebo je najviše parao i more uzburkao glas prvog trenera, iskusnog i dokazanog Kubanca Horhea Luisa Fromete Matoša. Vikao je na svoje pulene, davao im podršku, svakom od njih 20 se maksimalno posvetio. “Ajdeeee”, ”Bravo, bravo”, “Daj direkt”, “Mora jače, jačee”, “Idemo, Srbijaaaaa”, vikao je na tečnom srpskom Frometa, pa smo ga odmah na početku razgovora pitali da li je to sve što zna od našeg jezika:

foto: Bokserski Savez Srbije

- Nije, znam još ponešto, ali nedovoljno. Međutim, budite ubeđeni, sledeći put kad se budemo videli pričaćemo na srpskom - u dahu će Horhe i onda nastavlja o onom što je urađeno u Crnoj Gori i planovima:

foto: Bokserski Savez Srbije

- Momci su maksimalno ozbiljno shvatili ovaj deo priprema, koji jeste najteži, ali i najbitniji. Slobodni su bili tri dana, ali već u utorak se ponovo okupljamo i idemo dalje. U februaru nas očekuje generalna proba na jakom međunarodnom turniru u Bijeljini, u Republici Srpskoj, a potom ono što je najbitnije - kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu. Paklen posao nas tamo čeka, svi hoće u Tokio, ali sportski je nadati se da ćemo i mi overiti neku od viza. Daćemo sve od sebe!

foto: Bokserski Savez Srbije

Veliki napor unosi i veliku nervozu, pa je bilo varnica između boksera na sparinzima. Odmah u ring uleti selektor Milan Piperski i svojim autoritetom smiri momke i posao se nastavlja.

foto: Bokserski Savez Srbije

- Sve je to normalno, sve sam to i ja prošao. Bitno je da su momci bili vredni i da smo ovde u Igalu zahvaljujući čelnicima BSS i našim domaćinima Baći Bulajiću i Luki Vukaloviću u fenomenalnim uslovima odradili vrhunske pripreme. Međutim, čeka nas još mnogo posla ukoliko želimo da se Srbija u Japanu na Igrama takmiči i u boksu - kaže Piperski.

foto: Bokserski Savez Srbije

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre biće održan u martu u Londonu

21

dan proveli srpski bokseri na pripremama u Igalu gde su imali vrhunske uslove

Kurir sport 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...