KAKAV BLAM PREDSEDNIKA AMERIKE: Donald Tramp POGREŠNOJ DRŽAVI čestitao titulu Superboula! (FOTO)
Foto: AP/Manuel Balce Ceneta, EPA

SEDI JEDAN!

KAKAV BLAM PREDSEDNIKA AMERIKE: Donald Tramp POGREŠNOJ DRŽAVI čestitao titulu Superboula! (FOTO)

Ostali sportovi -

Predsednik SAD Donald Tramp među prvima je čestitao pobedu fudbalerima Kanzas Siti Čifsa, koji su novi šampioni NFL, ali je pogrešio državu iz koje pobednici dolaze.

Tramp je, naime, na Tviteru čestitao Kanzas Siti Čifscima, navodeći da oni predstavljaju sjajnu državu Kanzas, dok taj tim zapravo dolazi iz Kanzasa u Misuriju.

"Čestitam Kanzas Siti Čifsima fenomenalnu utakmicu i fantastičan povratak, pod ogromnim pritiskom. Vi predstavljate sjajnu državu Kanzas i ustvari celu SAD. Naša država je veoma ponosna na vas", napisao je Tramp.

Američki predsednik je ubrzo izbrisao tvit i objavio novi, u kojem je čestitao Čifsima, navodeći da je ponosan na njih i na sjajnu državu Misuri.

foto: Pritnscreen/Twitter

Međutim, brisanje tvita nije spasilo Trampa kritika jer internet pamti, a ogroman broj korisnika društvene mreže primetio je grešku.

Iako postoje delovi teritorije Kanzas Sitija koji prelaze u saveznu državu Kanzas, to je najveći grad u državi Misuri, a na teritoriji te savezne države se nalazi i stadion Kanzas Siti Čifsa.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track